2024/03/29

 

LAIKINASIS MERAS BURIA KOMANDĄ IŠ PATYRUSIŲ SAVIVALDYBININKŲ

Buvusi Savivaldybės darbuotoja Birutė Kopūstienė, gavusi laikinojo mero pasiūlymą išbandyti rajono Tarybos sekretorės pareigas, dalyvavo rajono Tarybos posėdyje ir stengėsi perprasti šio darbo specifiką. Autorės nuotrauka

Laikinai einantis Kupiškio rajono mero pareigas Virginijus Umbra pradėjo burti savo komandą. Jau turi vieną patarėją ir administracijos direktorių.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Praėjusiame rajono Tarybos posėdyje tarp jo eigą stebinčių buvo ir Julius Vytautas Semėnas, daug metų rajono seniūnijose ėjęs seniūno pareigas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys.

Paaiškėjo, kad jis ne šiaip sau stebėtojas, bet ir naujas etatinis V. Umbros patarėjas. Ši pareigybė yra politinio pasitikėjimo. Išrinkus naują merą jis turės atsistatydinti.

„Ieškojau žmogaus, kuris turėtų didelę darbo savivaldoje patirtį. J. V. Semėnas yra buvęs ir rajono Tarybos narys. Dabar turi laisvesnio laiko ir sutiko pagelbėti.

Kai ši pareigybė tik laikina, kol bus išrinktas meras, patirtis buvo svarbiausias kriterijus pasirenkant kandidatą į šias pareigas. Šios srities naujokui būtų per mažai laiko perprasti visus darbo niuansus“, – sakė V. Umbra.

Jis pasidžiaugė, kad Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas laikinai eiti vėl sutiko Viešųjų pirkimų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Arūnas Valintėlis. Jis žino, kokia padėtis yra Savivaldybėje, ir toliau tęs savo darbą. Šias pareigas laikinai eiti jį buvo paskyręs ir buvęs meras.

Plačiau skaitykite birželio 3 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Spėju , kad valstieciu poniutes ir ponai bus labiausiai prisideje prie biudzeto taskymo “kanceliarinems reikmems ir kurui”, jei neklystu. Kaip ten per Covid laikorarpi , kai visur uzdaryta vazinejo ir kiek?

  • Paskaitykit balandžio 15d.laikraštį.Pirmauja valstiečiai.

  • KAS IŠ TARYBOS NARIŲ UŽIMA PIRMĄ VIETĄ PAGAL IŠLEISTUS PINIGUS ? Gal kas įvardins “auksinę“ištaidūnę ar išlaidūną ? Galimai yra priežasčių tylėti ?

  • Nemačiau nei vieno karto ,kad Kupiškėnų minčių laikraštis pateiktų tarybos narių išlaidas kažkas čia ne taip gerb .Adomai jeigu jie net kontrolieriai nepateikia o ką jau kalbėti apie viešumą čia reikia Tapino tada sužinosi tikrą tiesą ir skaidrumą na kiek girdėjau sakė apsilankis ir Kupiškyje

  • Laikinai einantis mero pareigas turi labai daug spręstinų klausimų, kurie nebuvo laiku išspręsti dėl susidariusios nenumatytos padėties. O kur dar kasdieniniai įvairūs reikalai. Blogai, kad neskaitote Kuoiškėnų minčių. Laikraštis kiekvienais metais pateikia savivaldybės tarybos narių gautas išmokas. Išmokos mokamos pagal patvirtintą reglamentą, pateikiant reikalingus dokumentus.

    • O kas trukdo savivaldybei ir laikraščiui pateikt šias išmokas birželio mėnesį prieš rinkimus ar tai valstybės paslaptis, o darbo čia nedaug merui pakanka klerkam duot nurodoma ir tai užimtų kokias 5/10 minučių, o gal yra kas nors slėpti tai čia galimai visa problema

  • Pasiulimas/reikalavimas laikinam merui parodykit stuburą, valė ir sąžiningumo asfekta. 1 paviešinti savo išlaidas tarybos nario darbui. 2paviesinkit visų tarybos narių pereitos ir uspeteitos kadencijos tarybos narių išlaidas darbui taryboje tai bus iš tiesų pirmas naujas gaivus oras dabartinės tarybos darbui sėkmės jums, o čia ir laikraštis galėtų, o gal ir privalėtų, paviešinti šias islaidas

Rekomenduojami video