2024/03/28

 

PADANGŲ KEITIMAS PERMAININGĄ PAVASARĮ

Kaip ir kasmet, vairuotojai jau planuoja keisti žiemines padangas į vasarines. Visgi ekspertai pataria neskubėti ir žiūrėti ne į kalendorių, o į orų prognozes ir situaciją keliuose. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kasmet nuo balandžio 1 dienos vairuotojai jau gali keisti žiemines padangas į vasarines. Susisiekimo ministerijos ir Kelių eismo taisyklėmis nustatyta tvarka, dygliuotos padangos turi būti pakeistos iki balandžio 10 dienos. Žiemines padangas rekomenduojama keisti į vasarines nuo balandžio 1 dienos.

Kaip vairuotojams elgtis, jei tuo metu už lango dar krinta snaigės, o termometro stulpelis rytais rodo neigiamą temperatūrą. Kaip nepasiklysti padangų įvairovėje?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dairosi į orą

Visi kalbinti automobilių servisų darbuotojai patarė, kad vairuotojai turėtų neskubėti keisti žieminių padangų į vasarines. Reikėtų žiūrėti ne į kalendorių, bet į realias oro sąlygas.

Byčių kaime individualią įmonę-autoservisą turintis Povilas Jonuška sakė, kad šiuo metu klientų, norinčių pasikeisti žiemines padangas į vasarines, labai nedaug. Tai, matyt, lemia permainingi šio pavasario orai.

„Įprastai ir pavasarį, ir rudenį padangų keitimu žmonės pradėdavo aktyviai domėtis likus savaitei iki įstatymu nustatytos padangų keitimo pradžios. Šiomis dienomis šis procesas juda lėtai. Ne dėl to, kad būtų pakilusios paslaugų ar padangų kainos. Laukiama atšilimo“, – tvirtino pašnekovas, kurį kalbinome praėjusį ketvirtadienį, kai Kupiškyje buvo prisnigę.

Pasak P. Jonuškos, padangų montavimo paslaugos kaina išliko tokia pat kaip rudenį. Padangos irgi nepabrango. Kai kurių modelių vasarinės padangos netgi šiek tiek atpigo. Apskritai padangų brangimo šiuo metu niekas neprognozuoja.

Plačiau skaitykite balandžio 1 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Populiariausios padangos www.rataibatai.lt

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video