2024/03/19

 

ŠVENTA RINKĖJŲ VALIA

VRK nuotrauka
Nomeda SIMĖNIENĖ, redaktorė

Šių metų kovas įsirašys į istoriją, o to kaltininkas – savivaldybių merų rinkimai. Nuteistų, teisiamų ar tik laukiančių teisėsaugos verdikto poskonis drumstė vandenis Anykščių, Visagino rajonuose.

Buvo nerimo ir Kupiškyje. Jokia paslaptis, kad dėl galimai nusikalstamų veikų dar vykstantis teismo procesas, kurio baigtis, tikėtina, bus balandžio 27 dieną, galėjo kelti abejonių, renkantis rajono vadovą. Jei būtų nepalankus dabartiniam merui sprendimas, Kupiškyje galime sulaukti ir dar vienų rinkimų. Iki galo neaiški lieka ir Anykščių bei Visagino situacija.

Žvelgiant į bendrą visos Lietuvos porinkiminį foną, džiūgaujant socialdemokratams ir nelabai norintiems pralaimėjimą pripažinti konservatoriams, aišku tai, kad valstybės vairą šiuo metu sukiojantiems dešiniesiems, žmonės linkę visas krizes (pandemiją, karą Ukrainoje, energetinę krizę) priskirti valdantiesiems.

Gal ir ne dėl to buvo rinkėjų nubausti. Gal suveikė švytuoklės principas.

Gal dėl tam tikrų arogancijos apraiškų, regionų užmaršties konservatoriai skaudžiai gavo į kaulus, išskyrus Vilnių. Kaip yra iš tiesų, kaip jėgos pasiskirstys svarbiausiame valstybės valdymo organe Parlamente, atskleis ateinantys Seimo rinkimai.

Kupiškyje, kaip ir visoje Lietuvoje, nusiritus gražių, skambių kreipinių į rinkėjus bangai, politikams tenka grįžti prie įprastų darbų. Kai kam tęsti, baigti ar pradėti naujus įsipareigojimus rinkėjams, opozicijai – būti akyla, principinga, tinkamai atstovauti tiems rinkėjams, kurie už juos balsavo.

Dar kartą perrinktam merui, įdėjusiam daug pastangų rinkimų kovoje, ne mažiau reikės jėgų dirbant su naujai išrinkta Savivaldybės taryba, kurios dauguma – kairiųjų partijų atstovai.

Laukia diplomatijos, įsiklausymo į kitų nuomones, komandinių sprendimų reikalaujantis išbandymas.

Nors meras per debatus postringavo, kad pagal naują įstatymą, meras ir taip bus lyderis, diktuos madas, ir gal visai jokios koalicijos nereikės, drįstu tuo abejoti.

Ignoruoti ar diktuoti tik savo madas, kai tuos Tarybos narius rinko irgi Kupiškio krašto žmonės, nes jiems buvo priimtinos jų siūlomos ateities vizijos ar vertybinės nuostatos, būtų netoliaregiška

Protingiausia ir išmintingiausia būtų susėdus su nauja Tarybos dauguma sudaryti bendrą veiksmų planą, paieškoti bendrų sąlyčio taškų ir pamiršus smulkias intrigėles kibti drauge į darbus, kurie gerintų rajono žmonių gyvenimo kokybę.

Gal taip ir bus?.. Na, kažin – išsyk atsiveja abejonė.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Žmonės kalba ir galimai pagrįstai, kad laikraštis šališkas ir Merą vis taiko pakritikuot, bet pagirt tai jau ne. Taip praranda daug prenumeratorių.

  • Kažin ar sugebės įsiklausyti į kitų nuomonę? Būtų stebuklas virš Kupiškio.

Rekomenduojami video