2024/04/19

 

ŠEŠTADIENĮ VISAME PASAULYJE VYKS „ŽEMĖS VALANDOS“ AKCIJA

Pixabay nuotrauka

Visame pasaulyje šeštadienį vienai valandai aptems garsūs statiniai, o žmonės savo būstuose išjungs šviesas – vyks kasmetinė „Žemės valandos“ akcija. Ja aplinkosaugos organizacija WWF siekia atkreipti dėmesį į klimato krizę.

„Žemės valandos“ tikslas nėra išjungiant šviesas sutaupyti energijos, – rašo WWF. – „Žemės valanda“ yra simbolinė ir taiki protesto akcija“. Tai, kad per šią valandą sutaupoma ir elektros, esą yra gražus šalutinis efektas.

„Miškų gaisrai, sausros ir potvyniai 2022 metais mums dar kartą parodė, kokie dramatiški yra klimato krizės padariniai, – teigiama toliau pranešime. – Šis dešimtmetis nulems, ar mes klimato krizę dar galime apriboti iki kontroliuojamos ribos“.

Tai bus jau 17-oji „Žemės valanda“. Jos moto – „Kartu už aktyvesnę klimato apsaugą“. Visame pasaulyje akcijoje dalyvauja daugybė miestų daugiau kaip 100 šalių. Jos pradžia yra 20.30 val. vietos laiku.

Tada Sidnėjuje, pavyzdžiui, aptemsta garsusis operos teatras ir uosto tiltas. Tokijuje išjungiamas televizijos bokšto apšvietimas. Kurį laiką šeštadienį tamsoje skendės ir Paryžiaus Dievo Motinos katedra, apžvalgos ratas „Londono akis“ Didžiosios Britanijos sostinėje ar Brandenburgo vartai Berlyne.

Pirmoji „Žemės valanda“ 2007 metais vyko Sidnėjuje.

Rasa Strimaitytė (ELTA)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video