2024/04/25

 

PARAMA PIRMAM BŪSTUI – NORĖTI NEDRAUDŽIAMA

Seimo ir Vyriausybės nariai nuolat diskutuoja, kaip mažinti emigraciją, gerinti demografinę šalies situaciją ir stiprinti regionus. Viena iš tokių vilčių – parama jaunoms šeimoms pirmam būstui įsigyti.

Šį pasiūlymą galima pavadinti saldainiu, kuriuo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pamojavo prieš nosį, tačiau jo padalyti visiems norintiems negalės, nes jis per mažas.

Audinga SATKŪNAITĖ

Kas pirmesnis, tas gudresnis

Nuo rugsėjo 1 dienos jaunos šeimos gali kreiptis į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją dėl finansinės paramos būstui regionuose įsigyti. Atrodo, kad Vyriausybė tokio antplūdžio nesitikėjo. Vos per kelias dienas pateikta daugiau nei 800 prašymų. Tai yra maždaug aštuonis kartus daugiau nei buvo numatyta tenkinti prašymų. Atsižvelgiant į tai, kokia suma numatyta šiais metais kirti finansinėms paskatoms pirmam jaunų šeimų būstui, paramą šiemet gaus tik apie 115 šeimų.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas sakė, kad dėl paramos pirmam būstui įsigyti kreipėsi vienas rajono gyventojas. Tačiau, anot M. Mališausko, jis į paramą pretenduoti negalės, nes prašymas buvo per vėlai pateiktas.

Administracijos direktoriaus tikinimu, šiais metais finansinėms paskatoms pirmam jaunų šeimų būstui numatyta 2 mln. eurų, o vertinant visos Lietuvos mastu suma nėra didelė. 2019, 2020 ir 2021 metais numatyta skirti didesnę sumą – po 4 mln. eurų.

„Ši suma pagal rajonus nebuvo išskirstyta, todėl galioja taisyklė: kas pirmesnis, tas gudresnis. Čia vis dėlto pirmas etapas. Galbūt Vyriausybė pasitikrins, kuriose vietose teikiama daugiau prašymų ir vėliau įves kažkokią diferenciaciją“, – situaciją įvertino M. Mališauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video