2024/03/29

 

TARP ŪKIŠKŲ RŪPESČIŲ – IR MELIORACIJA

Lietingi metai pernai išryškino melioracijos bėdas. Rimanto Bimbirio nuotrauka

Praėjusiame rajono Tarybos posėdyje prieš dvi savaites patvirtintas valstybės lėšomis finansuojamų šiųmečių melioracijos darbų išankstinis sąrašas. Lėšos, kaip tikslinė dotacija valstybės savivaldybei perduotai vykdyti funkcijai, pervedamos į Savivaldybės biudžetą. Tai daroma kasmet.

Ada DVARIONAITĖ

Šiemet laukta didesnių valstybės lėšų dėl pernykščių gausių liūčių, išryškinusių blogą melioracijos statinių būklę. Valdžia žadėjo pridėti daugiau pinigų melioracijos įrenginių priežiūrai, lūkesčių būta nemažų, deja, geri pokyčiai minimalūs. Kaip anksčiau, taip ir dabar, melioracijos specialistai tuos pinigus vadina trupiniais. Ir tai kelia neramių minčių ūkininkams, nes pastaruoju metu stebimas valdžios ryžtas atsikratyti rūpesčio dėl melioracijos būklės, perkelti jį ant žemės naudotojų, tai yra, savininkų ir ūkininkų, pečių.

Laukia radikalūs pokyčiai

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas iš įvairių tribūnų vis pabrėžia, kad Vyriausybės programoje numatyta iki 2020 metų melioracijos statinius perduoti naudotojams. Terminas čia pat, o kaip viskas bus daroma, kokios procedūros laukia, koks bus finansavimas, kokios šalių prievolės, nieko aiškesnio nežinoma.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video