2024/03/29

 

NACIONALINĮ DIKTANTĄ RAŠĖ IR SENBUVIAI, IR NAUJOKAI

Susipažinę su diktanto tekstu, netrukus nacionalinio diktanto dalyviai susikaupę palinko prie popieriaus lapo. Autorės nuotrauka

Penktadienį, kovo 2-ąją, dėl raštingiausiojo vardo vienuoliktą kartą varžytasi nacionalinio diktanto konkurse. Pasitikrinti savo gimtosios kalbos žinias buvo galima mokyklose, bibliotekose, taip pat – Kupiškio rajono savivaldybėje. Čia sulaukta penkių dalyvių.

Jurga BANIONIENĖ

Kas pirmą, kas – dešimtą

Pirmos į Savivaldybės posėdžių salę atskubėjo dvi kupiškėnės – Kristina Puronaitė ir Aldona Marijona Krasauskienė. Jos kasmet stengiasi nepraleisti nacionalinio diktanto.

„Šimtmečio diktantas, kaipgi neateisi rašyti“, – sakė Kristina, į šią iniciatyvą įsiliejanti aštuntus metus iš eilės. Anot pašnekovės, diktanto rašymas – ne tik proga pasitikrinti gimtosios kalbos žinias, bet ir tikra šventė. Juk diktantas rašomas gimtąja kalba, tad tai daroma ne dėl savęs, o savo šaliai.

Vyriausia diktanto dalyvė – netrukus 86 metų sulauksianti A. M. Krasauskienė prisipažino, jog diktantą rašo dešimtą kartą, nedalyvavo tik pirmais metais. „Kol gyva būsiu, tol ateisiu. Labai myliu savo kalbą, nei jos, nei savo šalies nekeisčiau į nieką kita“, – kalbėjo kupiškėnė.

Diktantą rašė ir trys Savivaldybės darbuotojai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video