2024/03/29

 

ŠUNYS PADĖJO ATRASTI TIKRĄJĮ KELIĄ

Savo darbą mylinčiai šunų kirpėjai klientų netrūksta. Ji džiaugiasi, kad gali ne tik gražinti keturkojus, bet ir savo patarimais pasidalinti su gyvūnų šeimininkais.

Kupiškėnė Irma Ginkuvienė apie šunis gali kalbėti valandų valandas. Blizgančios moters akys išduoda, kad ji savo gyvenimą be keturkojų sunkiai įsivaizduotų ir jos dienos taptų kitokios. Anksčiau grožio sferoje įsitvirtinti bandžiusi I. Ginkuvienė sakė supratusi, kad šunų draugijoje jaučiasi kur kas geriau nei tarp žmonių ir su jais lengviau randanti bendrystę.

Audinga SATKŪNAITĖ

Pomėgis tapo profesija

Moteris šunų kirpėja pradėjo dirbti maždaug prieš aštuonerius metus. Ji teigė, kad ši veikla į gyvenimą įsiterpė ir jo dalimi tapo natūraliai. I. Ginkuvienė pati auginusi ilgaplaukius šunis, kurių išvaizdos priežiūrai reikėdavę nemažai dėmesio, todėl pirmiausia pradėjo kirpti savo augintinius.
„Negalėjau šunų kas keletą mėnesių vežioti į Panevėžį, kur tuo metu veikė artimiausia kirpykla, todėl buvau priversta šio amato mokytis pati“, – sakė kupiškėnė.

Jos kirpyklos pagrindiniai klientai yra šunų savininkai iš aplinkinių vietovių, dauguma iš Rokiškio. Šunų mylėtoja tvirtino, kad kupiškėnai apie jos veiklą sužinojo iš lūpų į lūpas. Iki tol ilgą laiką važinėjo į kitų miestų kirpyklas, neturėdami suvokimo, kad tokias pačias šunų priežiūros ir kirpimo paslaugas galima gauti ir Kupiškyje.

„Kas važinėdavo į didmiesčius, kas augintinius apsikirpdavo namuose. Man šunų šeimininkai, iš kitų miestų apsilankę pas mane, sakydavo, kad vietiniai, išgirdę apie egzistuojančią šunų kirpyklą Kupiškyje, nustebdavę. Keista, kad aplinkinių miestų gyventojai apie mane žinojo, o vietiniai – ne“, – stebėjosi I. Ginkuvienė.

Ji yra išbandžiusi ir kitus darbus, studijavo keletą specialybių, kol galų gale pomėgis įgavo pagreitį ir tapo gyvenimo profesija. Vieną dieną I. Ginkuvienė atidarė šunų kirpyklą, vėliau pradėjo dalyvauti šunų parodose, ėmėsi dresūros ir dabar sukasi nuo ryto iki vakaro kaip bitelė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Žmogus jaučiantis meilę darbui,visada malonu apsilankyti

  • Puiki šuniukų kirpėja. Labai myli savo klientus.
    Sėkmės jums 2018-ais geltonojo Šuns metais!!!

  • Reikia džiaugtis, kad jauni žmonės sugalvoja sau pragyvenimo šaltinį, o ne bėga iš provincijos į didmiesčius. Ši jauna moteris yra gerbtinas pavyzdys, ir tokiais jaunais žmonėmis turime labai didžiuotis.

  • Kupisky tikrai nebera apie ka rasyt, jei jau rasoma apie tokia „zvaigzde“ tikraja to zodzio prasme..

Rekomenduojami video