2024/04/20

 

AGRONOMŲ BENDRUOMENĖS ELITAS DISKUTAVO KUPIŠKYJE

Su gražiu jubiliejumi agronomai pasveikino kraštietį kolegą dr. Vytą Mašauską. Ados Dvarionaitės nuotrauka

Tokio šalies agronomų bendruomenės sambūrio iki šiol pas mus nebūta – priešpaskutinę gruodžio savaitę Lietuvos agronomų sąjunga (LAS) surengė sąjungos valdybos išvažiuojamąjį posėdį-diskusiją, į kurią sukvietė aplinkinių rytų Aukštaitijos rajonų agronomus, ūkininkus, sąjungos narius.

Arti pusšimčio profesijos brolių ir sesių, kaip visus pavadino sąjungos valdybos pirmininkė Giedrė Butkienė, suvažiavo į Kupiškį dėl kelių progų.

Ada DVARIONAITĖ

Pirma – Kupiškyje nuo 2015 m. liepos veikia sąjungos rajono skyrius, kuriame yra nemažai patyrusių agronomų, stiprių ūkininkų.

Skyriaus pirmininkė Gertrūda Indilienė ir jos kolegos turėjo svarią dingstį baigiantis metams sukviesti kolegas, kad pagerbtų ir pasveikintų kraštietį mokslininką Vytą Mašauską artėjančio gražaus jubiliejaus proga.

Ogi susirinkus bendraminčiams, svarbu ir profesines aktualijas aptarti, paskleisti patirtį ir naujas idėjas, tuo labiau kad sąjungos valdyba vienija agronomijos mokslo žiedą, profesinį superelitą, pasak vieno iš diskusijos dalyvių.

Į proginį renginį atvyko ne tik aplinkinių rajonų – Biržų, Pasvalio, Panevėžio, Anykščių, Rokiškio, Utenos – ūkininkai LAS nariai, bet ir skyrių vadovai iš Ukmergės, Šakių, Šilalės. Diskusijos tema „Kaip (ar) agronomijos klasiką keičia dabarties iššūkiai?“ intriguojanti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video