2024/04/20

 

SUSIRŪPINTA, AR KOKYBIŠKAI GYDOMI GYVŪNAI

Veterinarijos gydyklose turi būti pagal reikalavimus įrengtos operacinės.
Autorės nuotrauka

Veterinarų 2018 metais laukia darbo tvarkos naujovės. Siekiant užtikrinti sklandų ir kokybišką naminių gyvūnų gydymą, Lietuvoje bus įvesta nauja veterinarijos paslaugų teikėjų skirstymo tvarka.

Nuo 2018 metų gegužės 1 d. įsigalios veterinarijos paslaugų teikėjų suskirstymas į atskiras kategorijas.

Kaip šie pokyčiai palies Kupiškio rajono veterinarijos paslaugų teikėjus? Kodėl reikėjo naujos šių paslaugų teikimo tvarkos?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Didžiųjų miestų problema

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) parengė tvarką, pagal kurią veterinarijos paslaugų teikėjai bus skirstomi į veterinarijos kabinetus, veterinarijos gydyklas, veterinarijos klinikas ir universiteto veterinarijos klinikas. Tad visi, stacionariai teikiantys veterinarijos paslaugas, turės aiškiai deklaruoti, kokiai veterinarijos paslaugų teikėjų grupei, pagal veiklos specializaciją, priklauso.

Kupiškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Kęstutis Jagminas sakė, kad veterinarijos paslaugų teikimo tvarką reikėjo peržiūrėti atsižvelgus į situaciją, susiklosčiusią didžiuosiuose miestuose. Antai Vilniuje, Kaune apstu šių paslaugų teikėjų. Reikėjo juos klasifikuoti, kad nebūtų klaidinami paslaugos gavėjai, kad visiems gyvūnams būtų užtikrintas kokybiškas gydymas, kad žmonės žinotų ir galėtų rinktis, kur kreiptis. Vienu atveju, pavyzdžiui, katinui nagus nukarpyti galima užsukus į veterinarijos kabinetą, o esant rimtesnėms ligoms, sužalojimams, reikėtų ieškoti veterinarijos gydyklos ar klinikos, turinčios visą reikalingą operacijoms įrangą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

 

Gyvūnais pasirūpinti Jums padės Vetke.lt. Čia rasite aukštos kokybės veterinarines prekes, hipoalerginį maistą šunims ir kitas prekes.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • O kaip dėl žmonių?

Rekomenduojami video