2024/03/28

 

NESIBAIGIANČIOS LENKTYNĖS SU LAIKU

Benediktas Vanagas save vadina pirmos kartos vilniečiu, tačiau vaikystėje nemažai laiko prabėgo Pelyšių kaime pas amžiną atilsį tėvelio Juozo Vanago seserį Apaliūtę ir jos vyrą. Čia jis ne tik imdavosi ūkio darbų, bet ir leisdavo nerūpestingas dienas su kaimynų vaikais. Nuotraukos iš asmeninio Benedikto Vanago archyvo

Atrodo, kad apie garsųjį lenktynininką Benediktą Vanagą lietuviai žino viską, nes jo pavardė nuolat šmėžuoja spaudos puslapiuose ar televizijos ekranuose.

Iki šiol negirdėtas gyvenimo faktas, kad B. Vanagas savo vaikystės dienas leisdavo nuo Šimonių keturis kilometrus nutolusiame Pelyšių kaime, kurio negali pamiršti, lenktynininko biografiją nutapo naujomis spalvomis.

Audinga SATKŪNAITĖ

Lyg nebūtų prabėgę metai

B. Vanagas teigė, kad prisiminimai apie Pelyšių kaimą ir ten kadaise praleistas dienas pas giminaičius ryškiai iškilo, kai jis su reikalais važiuodamas iš Vilniaus į Kupiškį pamatė nuorodą į Šimonis.

Vyras tikino, kad nors ir skubėjęs grįžti į sostinę, tačiau pro giliai į širdį įsirėžusį kaimą pravažiuoti negalėjęs. O ir nuo paskutinio apsilankymo Pelyšiuose buvo nutekėję daug vandens – maždaug dvidešimt metų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video