2024/04/20

 

PERGALĘ IŠPLĖŠĖ IŠSINUOMOTA VIŠTA

Jungtinei kupiškėnų ir rokiškėnų komandai dalyvavimas lenktynėse buvo itin sėkmingas. Dainiaus Vyto nuotraukos

Jungtinei kupiškėnų ir rokiškėnų komandai dalyvavimas lenktynėse buvo itin sėkmingas.
Dainiaus Vyto nuotraukos

Trečius metus iš eilės Ukmergės rajono Pabaisko miestelyje organizuojamas savitas renginys – vištų lenktynės. Jos vyko ir praėjusį savaitgalį. Parungtyniauti, kieno vištos greičiausios, rinkosi vištų laikytojai iš įvairių šalies miestų. Pergalę nuskynė rokiškėno Virginijaus Šleikaus ir kupiškėno Audriaus Rudinsko komanda, varžybose dalyvavusi su išsinuomota višta.

Jurgita BANIONIENĖ

Tampa tradicija

Vištų lenktynės Pabaiske surengtos trečią kartą.

Vištų lenktynes Pabaiske rengia visuomenininkai Dovilė ir Andrius Januliai. D. Janulienė pasakojo, kad ankstesniais metais vykdavo tik vištų lenktynės. Šiemet renginys buvo didesnis – susietas su Pabaisko mūšio paminėjimu. Pasak pašnekovės, Pabaisko mūšis turi svarbią reikšmę – tai vienas didžiausių viduramžiais vykusių mūšių Lietuvos teritorijoje.

„Mūšiuose kovojo kariai, mes taip pat sugalvojome varžybas, tik kitokia forma“, – sakė renginio organizatorė. Į lenktynių trasą stojo vištos.

Šiais metais, kaip ir pernai, lenktynėse sulaukta apie 30 dalyvių. „Jie atvyksta su savo vištomis arba gali jas pas mus išsinuomoti ir dalyvauti. Varžybos vyksta estafetės principu. Yra du tuneliai, kuriuos dvi rungtyniaujančios vištos turi įveikti kuo greičiau. Greičiausios patenka į finalą ir varžosi dėl prizinių vietų“, – pasakojo D. Janulienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video