2024/04/18

 

Į RENGINIUS – TIK SU RESPIRATORIAIS

Siekiant suvaldyti greitai plintančią koronaviruso omikron atmainą, nuo sausio 17 dienos visi vyresni nei 6 metų žiūrovai ir dalyviai, renginį aptarnaujantis personalas privalo uždarose erdvėse per visą renginį dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius, priglundančius prie veido ir visiškai dengiančius nosį ir burną.
Ar šis staiga įvestas reikalavimas nesutrikdė renginių organizatorių, žiūrovų? Kaip sekasi laikytis naujos tvarkos?

Jurga BANIONIENĖ

Kupiškio kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė teigė, kad prie naujų reikalavimų jau spėjo prisitaikyti, nusipirko respiratorius. „Pripratome prie išbandymų, ekstremalių situacijų, veikiame operatyviai. Respiratoriai pasiekė Kultūros centrą, bus nuvežti į padalinius, nes sausio 28 d. Subačiaus padalinyje vyks romansų vakaras.

Daugiau didelių renginių iki Vasario 16 dienos nesame numatę. Dar vasario 14-ąją turėsime renginį, skirtą Meilės dienai“, – sakė direktorė.
Pasak J. Janušonienės, iš viso nupirkta 400 respiratorių, kuriais aprūpinti Kultūros centro darbuotojai. „Paprastą dieną, jei renginys nevyksta, užtenka apsauginės veido kaukės. Jei taip atsitiktų, kad kažkuris žiūrovas respiratoriaus neturėtų, bandysime duoti. Aišku, masiškai visiems jų nedalysime, nes respiratoriai nepigūs, bet neturinčių respiratorių žmonių iš renginio neišprašysime. Yra tik rekomendacinio pobūdžio siūlymas esant galimybei aprūpinti žiūrovus.

Plačiau skaitykite sausio 29 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video