2024/04/20

 

KUR SLEPIASI TURIZMO IR VERSLO INFORMACIJOS CENTRAS?

Banguolės Aleknienė-Andrijauskės nuotrauka

Rekonstruotas Kupiškio autobusų stoties pastatas labai pagerino paties miesto įvaizdį. Tai pripažįsta ir per Kupiškį keliaujantys, ir čia apsilankantys žmonės. Apie tai byloja ir Nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ užsakymu 2021 m. rugpjūčio 1–31 d. atliktas Lietuvos turistinių objektų vertinimas.

Šiame kontekste reitinguotos ir šalies autobusų bei geležinkelių stotys. Geriausiai, kaip palankus turistams objektas, įvertinta Kupiškio autobusų stotis, kurioje visiems kriterijams parašyti aukšti balai.
Vis dėlto ne tik Kupiškio svečiai, bet ir patys kupiškėnai gerokai nusivilia pasižvalgę šios autobusų stoties viduje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Plikos bendrų vidaus patalpų sienos, durys, primenančios kai kam kalėjimo kamerų duris su mažyčiu langeliu, neskoninga ir atgrasi santechnika, sumontuota tualetuose, ir jokios, nors menkos, užuominos, kad čia įsikūręs Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centras. Žinoma, išskyrus keletą užrašų ant kabineto durų, kuklią informacinę lentelę ant išorinės pastato sienos ir „I“ ženklą languose.
Gerai, kad įrengtas viduje neįgalių žmonių reikmėms pritaikytas keltuvas, yra užtektinai vietos sustoti autobusams ir atskira automobilių stovėjimo aikštelė stoties lankytojams ir darbuotojams, yra elektromobilių įkrovimo stotelė. Nuo lietaus ar sniego stoties perone keleivius saugo stoginė. Autobusų stotis ir apšviesta neblogai. Įrengtos lauko stebėjimo kameros. Yra keleiviams reikalingų informacinių stendų.
Gal visa tai ir lėmė Kupiškio autobusų stoties aukštus reitingus praėjusią vasarą šalies mastu atliktoje apklausoje.

Plačiau skaitykite sausio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Durys kaip į psichiatrinį kabinetą. Atitinkamas ir turizmas…

  • Sedi centras tyliai…. verslo zodi senai reikia nutrinti is pavadinimo 🙂 svarbu niekas nejudina ramiai ir tyliai dienas stuma 😀 uzeiti teko , pasijauciau kalta kad atejau

  • Kas įkišo į autikų stotį?ne vairuotojai gi…turizmas.Valdžia nemąsto .Dabar patys rekia .

    • vieta gera. Nesunku rasti nepažįstančiam miesto…

  • po rudeniniais lapais, isviso turizmas kaip buvo taip ir liko be veido. kur zadetos naujoves, Aplinkiniai rajonai kuria miesto veida, o cia. Gal vertetu į Rokiski nuvažiuot kolsltaciju ir paziuret kaip dirbama

    • Ar yra centras,ar jo nebutu,niekas ir nepasigestu.

      • Lietuviai nieko nepasigenda …tik pinigu

  • Nusamdykit dailininką ir jis jums išdažys sieną prie turizmo durų taip, kad eis žmonės vien siena grožėtis, kaip kad katinu. Nereikės jokių griozdų stendų, bus viskas aišku nuo pat pirmo aukšto. Ir nebus taip niūru , kaip psichiatrinėj. Cia interjero dizaineris, parinkęs sienų ir aplamai interjero spalvas, gal serga depresija. Taip niūriai reikėtų dar sugalvoti.Ir tą dalyką keisti reikėjo jau seniai.

Rekomenduojami video