2024/04/16

 

DAUGIAFUNKCINIAI, LĖTO VIRIMO PUODAI AR GREITPUODŽIAI: KĄ PASIRINKTI?

Šiais laikais turime galimybę rinktis iš daugybės skirtingų prietaisų, skirtų maisto gaminimui – jie gerokai palengvina visus procesus, kai kuriuos darbus atlieka už mus ir leidžia mėgautis sveikais, maistingais patiekalais. Visgi, kai reikia išsirinkti vieną variantą, gali būti pakankamai sudėtinga. Tokiu atveju svarbu žinoti kiekvieno prietaiso privalumus ir suteikiamas galimybes – šį kartą palyginsime lėto virimo, daugiafunkcinius puodus ir greitpuodžius.

Greitpuodžiai

Galima sakyti, kad greitpuodžiai lėto virimo rezultatą leidžia pasiekti per trumpą laiką. Produktai verdami ne tik aukštoje temperatūroje, bet ir aukštame slėgyje, todėl patiekalų gamyba sutrumpėja maždaug 3-5 kartais. Dėl trumpo gaminimo laiko, maistas nepraras vertingųjų savo savybių ir išsaugos natūralią spalvą. Tiesa, kartais teigiama, jog skonis nebus toks ypatingas, kaip kad naudojantis lėto virimo puodu, tačiau jei naudosite prieskonius, rezultatai taip pat džiugins gomurį. Tokiu prietaisu ypač džiaugiasi tie, kurie virtuvėje mėgsta taupyti laiką ir nenori pernelyg prišildyti virtuvės – taip dažnai nutinka naudojantis orkaite.

Tačiau be trūkumų šiuo atveju taip pat nepavyks apsieiti. Ne visiems patinka tai, jog greitpuodžius reikia prižiūrėti – tokie prietaisai yra dedami ant kaitlentės, tad negalima jų paprasčiausiai įjungti ir pamiršti. Atsargiai reikia elgtis su dangčiu: prieš gaminimą svarbu įsitikinti, jog jis yra uždarytas sandariai, o greitpuodžiui baigus darbą, neskubėti jo atidaryti. Geriausia, jei palauksite, kol pasišalins garai, nukreipsite jį nuo savęs ir tuomet atsargiai atversite. Taip pat gali praeiti šiek tiek laiko, kol pritaikysite senus receptus šiai technologijai, kadangi dažnu atveju teks sumažinti skysčių kiekį.

Daugiafunkciniai puodai

Šie puodai turi iš anksto suprogramuotas programas – pasirinkus vieną iš jų, puodas pats parinks tinkamiausią gaminimo temperatūrą ir laiką, jog galėtumėte mėgautis kaip įmanoma geresniu maisto skoniu. Vienas didžiausių privalumų yra tokios virtuvės technikos universalumas: pasitelkus ją, maistą galima troškinti, gaminti jį garuose, virti košes, pasigaminti jogurtą ar išbandyti daugybę kitų receptų. Tiesa, funkcionalumas priklauso nuo konkretaus modelio, tačiau bet kuriuo atveju galite tikėtis programų gausos. Geriausi daugiafunkciniai puodai gali būti valdomu nuotoliniu būdu, o kai kurie iš jų siūlo ir atidėtos pradžios funkciją – taip galima pasirūpinti, kad patiekalai ant stalo garuotų tinkamu metu.

Šie prietaisai patinka tiems, kurie neturi laiko, noro ar žinių užsiiminėti kūryba virtuvėje – efektyvumo jiems tikrai netrūksta. Be to, galima sumažinti naudojamų prietaisų skaičių: taip taupoma ir vieta, ir pinigai, kuriuos išleistumėte visai papildomai įrangai. Visgi, reikės paskirti šiek tiek laiko kruopščiam jų valymui. Taip pat teigiama, kad sunku išgauti tokį patį skonį kaip kad naudojantis lėto virimo puodu, tačiau šis aspektas priklausys nuo Jūsų kulinarinių sugebėjimų.

Lėto virimo puodai

Naudojant lėto virimo technologiją, maistas ruošiamas kelias valandas, tačiau tokiu būdu jis nepraranda naudingų savo savybių ir įgauna ypatingą skonį, kuris laikomas kone didžiausiu šios įrangos privalumu. Tiesa, norint maksimaliai išnaudoti jo suteikiamas galimybes, reikia būti gerai organizuotiems: jei produktus į jį sudėsite tik tuomet, kai jau norėsite valgyti, ilgas gaminimo procesas bus tikra kančia. Tačiau jeigu iš anksto apgalvosite receptus ir puodą pakrausite ryte, grįžę iš darbo mėgausitės gardžiausiais patiekalais. Tokio prietaiso nereikia prižiūrėti ir nuolat tikrinti, tad šis darbas taip pat atkris.

Lėto virimo puodą žiemą galėsite pritaikyti sotiems troškiniams, kariui ir sriuboms, tačiau ir vasarą turėsite galimybę mėgautis gardžiais patiekalais ir džiaugsitės neįkaitusia virtuve. Energijos sunaudosite mažiau, nei tokį patį laikotarpį laikydami įjungę kaitlentę ar orkaitę. Jei neturite laiko pasiruošimui ir gyvenate labai nepastoviu grafiku, tai nebus pats geriausias pasirinkimas, tačiau visais kitais atvejais liksite patenkinti šio puodo suteikiamomis galimybėmis. Juos galite apžiūrėti Pigu.lt el. parduotuvėje – šioje svetainėje tokią įrangą galėsite įsigyti labai prieinamomis kainomis.

Akivaizdu, kad visi šie virtuvės prietaisai turi savų privalumų, kurie atsiskleidžia skirtingose situacijose, tad Jums beliks nuspręsti, ko iš tokios įrangos tikitės patys. Jei norėsite dar labiau praplėsti virtuvės technikos arsenalą, verta atkreipti dėmesį į duonkepes, kurios taip pat siūlo nemažai naudingų galimybių – iš arčiau jas galite apžiūrėti čia.

Pigu.lt

Užs. Nr. 87

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video