2024/04/20

 

PRIVALOMI SKIEPAI – KAS LAUKIA?

Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotrauka

Vyriausybė sausio 11 d. Seimui pateikė pataisas, numatančias medikams ir socialiniams darbuotojams taikyti privalomą skiepijimą nuo COVID-19 ligos.

Privaloma vakcinacija būtų įvesta asmenims, teikiantiems paslaugas sveikatos priežiūros bei socialinės globos įstaigose, taip pat sveikatos priežiūros įstaigose teikiantiems valymo, maisto tiekimo ar kitas paslaugas ir į namus vykstantiems socialiniams darbuotojams.

Seimas apsisprendė, kad Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisos bus svarstomos skubos tvarka. Numatoma, kad reikalavimas įsigalios vasario 14 dieną.
Kaip šis sprendimas paveiks Kupiškio rajono medikus ir socialinius darbuotojus?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Galutinio Seimo sprendimo dėl privalomų skiepų medikams ir socialiniams darbuotojams nuo COVID-19 ligos su nerimu laukia Kupiškio ligoninės direktorius Julius Panka.

Pasak jo, Seimas gal nepritars tokioms įstatymo pataisoms. Antraip reikės atsisveikinti su trimis darbuotojais, kurie kol kas kategoriškai atsisako skiepytis.

Žinoma, kiekvienas žmogus turi teisę turėti savo įsitikinimus ir yra atsakingas už savo sveikatą. Ypač medikai turi savo argumentaciją tais klausimais.

„Dėl asmens duomenų apsaugos negaliu konkrečiai atsakyti, kokie darbuotojai nesiskiepija. Manau, kad šiuo metu galiojanti darbuotojų testavimo tvarka yra visai gera ir patikima.

Plačiau skaitykite sausio 18 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video