2024/04/25

 

7 NAUDINGOS INDAPLOVIŲ FUNKCIJOS

Šiais laikais indaplovės mūsų nebestebina – tokius įrenginius galima sutikti daugelyje virtuvių. Visgi, jų gamintojai šią buitinę techniką dažnai aprūpina papildomomis funkcijomis, kurios užtikrina dar patogesnį indaplovių naudojimą ir tuo pačiu padeda joms išsiskirti iš kitų. Šį kartą pakalbėsime apie galimybes, kurios šiuo metu susilaukia daugiausiai vartotojų susidomėjimo.

Automatiškai atsiveriančios durelės

Durelės yra praveriamos ciklo pabaigoje, kuomet užbaigiamas džiovinimas. Pro nedidelį plyšį oras gali laisvai cirkuliuoti – toks džiovinimo būdas yra ir efektyvus, ir natūralus, kadangi nenaudojamas papildomas kaitinimas ar ventiliatorius. Be to, tokiu būdu sumažinamos ir energijos sąnaudos, tad galima mėgautis dviguba nauda.

Pusinės įkrovos programa

Įsigijus didesnę indaplovę, ne visuomet pavyksta ją pilnai prikrauti, tačiau nešvarių indų jos viduje labai ilgai laikyti taip pat nesinori. Žinoma, visuomet galima įjungti ir pustuštį įrenginį, bet tokiais atvejais jo naudojimas nėra pats taupiausias pasirinkimas. Būtent tokiais atvejais gelbsti pusinės įkrovos programa, leidžianti plauti indus tik vienoje iš indaplovės dalių. Mažesniam jų kiekiui bus sunaudojama mažiau vandens, ploviklio ir elektros, o Jums pavyks išvengti indų plovimo rankomis.

Automatinis nešvarumų lygio nustatymas

Tokią funkciją palaikančios indaplovės pačios geba nustatyti, koks yra indų nešvarumo lygis ir pagal tai parinkti efektyviausią programą, plovimo laiką ir temperatūrą. Dažnai tokiuose įrenginiuose galime išvysti ir automatinę indų plovimo priemonės sistemą, o kai kurie įrenginiai gali nustatyti vandens kietumą ir pagal tai reguliuoti druskos kiekį. Tai reiškia, kad Jūs apie bet kokius papildomus rūpesčius galėsite pamiršti: užteks įjungti indaplovę ir leisti jai atlikti savo darbą.

Plovimo pradžios atidėjimas

Tai – labai dažnai pasitaikanti funkcija, kurią gali pasiūlyti praktiškai bet kuri Siemens indaplovė ar kitais prekiniais ženklais pažymėta įranga. Pasitelkę ją, galėsite pavėlinti indaplovės darbų pradžią taip, kad ji visiškai netrukdytų Jūsų kasdieniam gyvenimui. Galbūt pageidausite, kad ji indus plautų tuomet, kai Jūsų nebus namuose ar tokiu metu, kai atžala bus pabudusi iš pietų miego – bet kokie panašūs scenarijai bus lengvai įgyvendinami.

Šviesos pranešimų sistema

Ši funkcija ypač patiks tiems, kurie vertina tylų indaplovės darbą ir dažnai šį įrenginį naudoja vėlai vakare. Taškinė projekcija ant grindų leidžia suprasti, kokioje būsenoje šiuo metu yra įrenginys: raudona spalva reiškia, kad plovimas dar vyksta, o žalia byloja apie ciklo pabaigą. Taip galima išvengti papildomo garsinio signalo.

Lanksti stalčių sistema

Indaplovės tūrio padidinti negalime, tačiau galime pasistengti jį išnaudoti maksimaliai. Tokiais atvejais praverčia sulankstomi puodelių ar lėkščių stovai, ištraukiami krepšiai, papildomos lentynos ar trečiasis stalčius, į kurį galima sudėti stalo įrankius bei smulkius indus. Bet kokie panašūs sprendimai garantuos, jog į šį prietaisą lengvai sudėsite ne tik nedidelius, bet ir nestandartinių matmenų indus. Funkcionalumu garsėjančios indaplovės (įmontuojamos ir laisvai pastatomos) Jūsų laukia Pigu.lt el. parduotuvės asortimente.

Papildomos apsaugos

Nors šie įrenginiai visuomet veikia saugiai, norintiems mėgautis dar aukštesniu saugumo lygiu, gamintojai siūlo papildomas ypatybes, kurios padės jaustis dar ramiau. Apsauga nuo vaikų, vandens išsiliejimo kontrolė, durų atidarymo blokavimas – tai dažniausiai sutinkamos apsauginės funkcijos, tačiau jų galima tikėtis ir dar daugiau. Tokias apsaugas dažnai rasite Bosch indaplovėse – spauskite čia, jei norite jas apžiūrėti iš arčiau.

Visos šios funkcijos vienaip ar kitaip prisideda prie patogesnio ar saugesnio indaplovių naudojimo. Tačiau daugelis jų vien šiomis galimybėmis neapsiriboja – jei ruošiatės pirkti naują įrenginį, būtinai pasidomėkite, kokius kitus privalumus jis gali pasiūlyti.

Pigu.lt inf.

Užs. Nr. 80

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video