2024/04/19

 

KRYKŠTAUJA PIRMAS METŲ NAUJAGIMIS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Pirmas šių metų kupiškėnas – berniukas.
Nuotrauka iš asmeninio pašnekovės albumo

Respublikinėje Panevėžio ligoninėje pirmas šiais metais gimęs kūdikis – kupiškėnas. Oksanos ir Audriaus Latvėnų, šiuo metu gyvenančių Panevėžyje, bet kilusių iš Alizavos seniūnijos, Vainiūniškio kaimo, šeimoje tai antra atžala.

Jurga BANIONIENĖ

O. Latvėnienė sakė, kad vardo mažylis dar neturi, tikriausiai pavadins Luku. „Tai mano siūlytas vardas. Vyras norėtų Vyto, bet manau, kad bus Lukas“, – kalbėjo Oksana.

Į pasaulį pirmas šių metų kupiškėnas atėjo naktį iš sausio 1-osios į sausio 2-ąją, 23 minutės po vidurnakčio. „Gimdymo data buvo numatyta sausio 3 d., bet sūnus pasibeldė kiek anksčiau. Naujųjų metų išvakarėse jau buvo sunku, visą kūną maudė, maniau, kad reikės važiuoti į ligoninę, bet dar išbuvau, o sausio 1-osios vakarą jau nuvažiavau, nes nubėgo vandenys“, – pasakojo mama.

Oksanos gimdymas nebuvo labai lengvas. Pirmą atžalą pagimdė greičiau – nereikėjo ir poros valandų. O su sūnumi teko pasikankinti ilgiau. Berniukas svėrė 3,670 kg, gimė 51 cm ūgio. „Daktarai sakė, kad bus dar didesnis“, – teigė laiminga mama.
Tą naktį ji tebuvo vienintelė gimdyvė, tačiau girdėjo, kad kitą dieną pasaulį išvydo ir pirma šių metų mergaitė iš Panevėžio rajono.

Plačiau skaitykite sausio 11 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kaip faina . Sveikinu !

  • Kaip gražu . Sveikinu !

Rekomenduojami video