2024/04/25

 

PRASTĖJA TIESIOGINIS SUSISIEKIMAS SU DIDMIESČIAIS

Viešajam transportui šiuo metu yra ne pats geriausias laikas. Jau daug metų ši paslauga kaimiškuose rajonuose buvo dotuojama ir tebėra dotuojama iš savivaldybių biudžetų. Pandemija ir dėl to vienas po kito sekę keli karantinai viešojo transporto paslaugas teikiančioms įmonėms buvo didelis smūgis. Iki šiol keleivių srautų nesiseka susigrąžinti bent į lygį, buvusį iki pandemijos. Dėl to mažėja maršrutų, ypač tolimojo susisiekimo.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kupiškėnai, gyvenantys kaimo vietovėse, daug metų skundžiasi, kad su miestu jiems labai prastas susisiekimas, kad per mokinių atostogas, kai dar labiau sumažėja autobusų, jie būna beveik atskirti nuo pasaulio. Antra vertus, ir tie retokai kursuojantys autobusai po rajoną dažnai būna tušti.

Pasak UAB „Kupiškio autobusų parkas“ direktoriaus Virgilijaus Braknio, šiemet išlieka visi priemiestiniai maršrutai. Darbo dienomis jie kursuoja ryte ir vakare, o per mokinių atostogas važiuoja tik kartą per savaitę. Šeštadieniais ir sekmadieniais, kaip ir pernai, priemiestiniai autobusai nekursuoja.

Plačiau skaitykite sausio 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video