2024/03/28

 

7 SAVYBĖS, KURIOMIS TURI PASIŽYMĖTI GERI ŽIEMINIAI BATAI

Šaltuoju sezonu tenka kur kas daugiau dėmesio skirti savo avalynei – kadangi oro sąlygos dažniausiai  nedžiugina, batams keliame kur kas daugiau reikalavimų. Žiemai skirtų apavų pasirinkimo įvairovės tikrai netrūksta, tačiau norėdami išsirinkti pačius tinkamiausius, turėtumėte atkreipti dėmesį į kelis pagrindinius kriterijus. Išskyrėme savybes, kuriomis turėtų pasižymėti visi geri žieminiai batai.

  1. Šiluma

Tai – neabejotinai pati svarbiausia ypatybė, kurios tikimės iš visų žieminių batų. Spėlioti šiuo atveju nereikės: jei avalynė turi pašiltinimą, avėdami ją, nesušalsite net ir žvarbesnėmis dienomis. Reikėtų atkreipti dėmesį ir į pamušalo tipą: natūralūs audiniai efektyviai šildys ir ilgiau išsaugos šilumą, tuo tarpu tekstiliniai geriau garins prakaitą. Kuris variantas bus tinkamesnis, priklausys nuo to, kokiose situacijose naująją avalynę dažniausiai avėsite.

  1. Laidumas orui

Idealiu atveju batų medžiaga turėtų ne tik sulaikyti šilumą, bet ir gerai kvėpuoti – taip bus išgarintas prakaitas ir pavyks išvengti drėgmės kaupimosi. Tokių savybių ypač reikėtų ieškoti tuomet, jei žiemos metu ruošiatės aktyviai judėti: tuomet pamušalas gali būti ir plonesnis, tačiau svarbu, kad jis gerai garintų drėgmę.

  1. Komfortas

Jei batus ruošiatės avėti ilgesnį laiką, komfortas taip pat yra labai svarbus aspektas. Tiesa, šiuo atveju jis gali būti ganėtinai individualus, tačiau dažniausiai komfortas priklauso nuo medžiagiškumo ir tinkamos atramos. Aukštakulniai šiuo sezonu nėra pats geriausias pasirinkimas, tačiau jei be jų neįsivaizduojate savo kasdienybės, reikėtų rinktis žemesnį ir storesnį kulną, kuris užtikrins didesnį stabilumą. Dėl neblėstančio komforto jausmo giriami ir UGG tipo batai, tačiau panašių variantų rasite ir daugiau.

  1. Kokybiškas padas

Tikriausiai net nereikia pasakoti, jog padas liečiasi su kelio paviršiumi, todėl nuo jo priklauso ir šiluma, ir stabilumas. Storesni padai geriau sulaiko šilumą, o jeigu jų paviršius yra padengtas protektoriais, sumažėja paslydimo rizika. Tai reiškia, kad eidami nenuvalytais takais jausitės kur kas stabiliau. Padai labai dažnai yra gaminami iš gumos – toks gamintojų sprendimas garsėja aukšta kokybe.

  1. Atsparumas vandeniui

Tikėtina, jog žiemą nepavyks išvengti sąlyčio su sniegu, tad turėtumėte įsitikinti, kad avalynė yra atspari vandeniui ir Jūsų pėda po kiekvieno pasivaikščiojimo nebus visiškai šlapia. Tai ypač svarbu renkant apavus vaikams, kurie dažniausiai yra pasiryžę visapusiškai išnaudoti visus šio sezono privalumus. Kartu su tokiais batais dažnai derinami ir šilumą palaikantys kombinezonai, kuriuos galėsite įsigyti Pigu.lt el. parduotuvėje.

  1. Lengvumas

Šis kriterijus gali nepasirodyti labai svarbus, tačiau jei batus avėsite ilgesnį laiką, labai greitai įsitikinsite, jog klydote. Kuo lengvesni bus apavai, tuo didesnis komfortas bus užtikrintas – galima netgi pamiršti, jog iš viso juos avite. Nors visomis aukščiau minėtomis ypatybėmis pasižymintys žieminiai batai gali būti sunkesni, gamintojai stengiasi užtikrinti, kad net ir šiuo sezonu galėtumėte avėti lengvą avalynę.

  1. Ilgaamžiškumas

Norėtųsi, kad naujoji avalynė tarnautų ilgiau nei vieną žiemą, tad turėtumėte įvertinti ir jos kokybę. Tiesa, brangiausi apavai ne visuomet yra patys geriausi: ilgaamžiškumas priklauso nuo medžiagų, naudojamų technologijų ir netgi prekinio ženklo. Kiekviena kompanija labiausiai akcentuoja skirtingas ypatybes – pavyzdžiui, populiarieji batai Rieker visuomet apibūdinami kaip labai komfortiški ir ilgai tarnaujantys. Pasidomėjus kitų įmonių vertybėmis, beliks surasti sau artimiausias.

Atkreipę dėmesį į visus šiuos kriterijus, daug lengviau surasite batų porą, kuri nepaves net ir šalčiausiomis dienomis. Prie visų šių savybių būtų galima pridėti ir stilingą dizainą – juk net ir žiemos sezonu norisi atrodyti madingai.

Pigu.lt inf.

Užs. Nr.1669

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video