2024/04/20

 

ŠALIES ŪKININKŲ BĖDOS APTARTOS SU EUROKOMISARAIS

Gruodžio 14 dieną Briuselyje grupė Lietuvos ūkininkų susitiko su Europos Komisijos (EK) nariu, atsakingu už Europos Sąjungos žemės ūkio sektorių, Janušu Voiciechovskiu (Janusz Wojciechowski) ir su EK nariu Virginijumi Sinkevičiumi, atsakingu už aplinkosaugą, vandenynus ir žvejybą.

Tarp šios delegacijos narių buvo Lietuvos ūkininkų sąjungos (LŪS) vicepirmininkas, Kupiškio rajono ūkininkų sąjungos pirmininkas Zigmantas Aleksandravičius.

Zigmantas Aleksandravičius eurokomisarui Virginijui Sinkevičiui įteikė simbolinį suvenyrą – medinę miniatiūrinę kaladę su kirvuku.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Lietuvos žemdirbių bendruomenei atstovavo ir Lietuvos pieno gamintojų asociacijos vadovas Jonas Vilionis, Lietuvos grūdų augintojų asociacijos pirmininkas Aušrys Macijauskas, ir Kelmės rajono ūkininkų sąjungos pirmininkas Martynas Puidokas. Juos vykti į Briuselį aptarti svarbių visiems šalies ūkininkams klausimų buvo įgaliojusi Lietuvos žemės ūkio taryba (LŽŪT). Prieš susitikimą delegacijai buvo suteiktas lobistų kodas – taip EK darbe siekiama užtikrinti skaidrumo kriterijų.

Pasak Z. Aleksandravičiaus, šiandien žemdirbiams labiausiai neramu dėl vadinamojo žaliojo kurso reikalavimų, kuriuos Lietuvos valdžia stumia tarsi buldozeriu. Be to, subsidijos, skiriamos Lietuvos žemdirbiams, dar atsilieka nuo Europos Sąjungos vidurkio.

Lietuvos ūkininkų delegacija Briuselyje.
Nuotraukos iš pašnekovo asmeninio albumo

Plačiau skaitykite gruodžio 18 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video