2024/03/29

 

EISMO SĄLYGAS SUNKINA PLIKLEDIS IR RŪKAS

VĮ „Kelių priežiūra“ atstovai tvirtino, kad valstybinės reikšmės keliai prižiūri pagal tris kelių priežiūros lygius. O rajoniniai keliai yra tik valomi ir tik tada, kai darbai būna baigti intensyvesniuose keliuose. Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Sudėtingiausios eismo sąlygos šį rytą dėl buvusio ar besitęsiančio snygio ir plikledžio yra vakarų bei rytų Lietuvoje.

Kretingos, Anykščių, Molėtų, Jurbarko ir Mažeikių rajonuose eismo sąlygas sunkina plikledis. Likusioje šalies dalyje magistralinių kelių dangos daugiausia sausos arba drėgnos, tačiau krašto ir rajoniniai keliai vietomis išlieka provėžoti bei slidūs. Geresnės eismo sąlygos tik Šiaulių ir Prienų rajonuose, kur pagrindinių kelių dangos yra sausos arba drėgnos, tik mažesnio eismo intensyvumai rajoniniai keliai vietomis padengti prispausto sniego sluoksniu.  AB „Kelių priežiūra“ slidžius ir apsnigtus kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Vakarų ir pietvakarių Lietuvoje eismo sąlygas sunkina rūkas, matomumas sumažėjęs ir vietomis siekia iki 200 metrų.

Dulksna Molėtų ir Kretingos rajonuose, snygis Mažeikių, Skuodo ir Plungės rajonuose, kitur be žymesnių kritulių. Oro temperatūra nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną kai kur nedideli krituliai. Vietomis plikledis, rūkas, galima silpna lijundra. Aukščiausia oro temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos inf., Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video