2024/04/23

 

KUPIŠKYJE TIK MOKAMI TYRIMAI

Nuo gruodžio 1 dienos įsigaliojus Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) parengtai tvarkai dėl nemokamo antikūnų tyrimo, medicinos įstaigų sąraše, kur galima atlikti vieną tyrimą už dyką, nėra paminėtas Kupiškis.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pasak Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktoriaus Raimundo Martinėlio, jau seniai kupiškėnai turi galimybę per jų įstaigą mokamai išsitirti antikūnų kiekį. Čia imamas tyrimui paciento kraujas ir siunčiama į centralizuotą laboratoriją „Antėja“. Nemokamai nuo gruodžio 1 dienos dėl antikūnų Kupiškyje išsitirti negalima.

„Mūsų nėra sveikatos ministro patvirtintame įstaigų, galinčių atlikti tokį tyrimą, sąraše. Gal ateityje tų įstaigų skaičius bus padidintas. Toks ribotas įstaigų skaičius yra dėl to, kad reikia specialios apskaitos, kam jau galima atlikti antikūnų tyrimą. Be to, tuos duomenis reikia suvesti į sistemą. Visa tai gana sudėtingas procesas“, – pakomentavo R. Martinėlis.

Klinikos „Medicinos namai“ atstovė taip pat sakė, kad jokio rašto dėl to vieno nemokamo antikūnų tyrimo nėra gavę. Tad ir tokio tyrimo kol kas neatlieka.

SAM nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video