2024/04/24

 

ANTIKŪNAI, TREČIA SKIEPO DOZĖ – NAUJAS GALVOSŪKIS

Vyriausybei nusprendus įvesti 7 mėnesių galimybių paso galiojimo laiką ir pasiskiepijusiems žmonėms, nuo gruodžio 1 dienos atsiras galimybė mažiausiai vieną kartą nemokamai atlikti antikūnų testą ir išsiaiškinti savo imunizacijos lygį. Šiuo metu Sveikatos apsaugos ministerija rengia šio serologinio tyrimo kompensavimo mechanizmą valstybės lėšomis. Unsplash nuotrauka

Gyventojai pradėjo skiepytis nuo COVID-19 ligos trečia stiprinamąja vakcinos doze. Tai skatina daryti ir sveikatos apsaugos specialistai, tokia yra ir šalies valdžios politika, tokios ir Pasaulio sveikatos organizacijos nuostatos.

Nepaisant to, kad apskritai informacijos apie skiepus, jų naudą, galimą šalutinį poveikį ir kt., atrodo, yra užtektinai, tik domėkis, bet žmonėms, kurie jau galėtų gauti trečią to skiepo dozę, nėra prieš tai nusistatę, vis tiek kyla įvairių klausimų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Iš kupiškėnų praktikos

Pirmiausia kyla klausimas, ar visiems tinka nuostata, kad trečia skiepo nuo COVID-19 ligos dozė gali būti skiriama praėjus pusmečiui, ar prieš tai nereikėtų atlikti antikūnų tyrimo.

Kalbinta viena pašnekovė, dirbanti paslaugų sferoje, nuogąstavo, kad po antros skiepo dozės praėjus keturiems mėnesiams, ji pasidarė antikūnų tyrimą, kuris parodė, kad jų kiekis organizme nulinis.

Moteris nerimavo, kad nuolat darbe bendrauja su žmonėmis, ir dėl to jaučiasi nesaugiai. Gal užtektų jai susidurti su agresyvesnės delta atmainos viruso nešiotoju ir susirgs. Anot jos, reikėtų atsižvelgus į antikūnų lygį organizme, leisti anksčiau skiepytis stiprinamąja vakcinos doze.

Kitas kupiškėnas susidūrė su atvirkštine situacija.

Plačiau skaitykite lapkričio 20 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video