2024/03/29

 

VYRIAUSYBĖ APSISPRENDĖ GALIMYBIŲ PASUI ĮVESTI 7 MĖNESIŲ GALIOJIMO TERMINĄ

Trečiadienį į posėdį susirinkusi Vyriausybė priėmė sprendimą nuo gruodžio 28 d. galimybių pasui įvesti 210 dienų (septynių mėnesių) galiojimo terminą po pilnos vakcinacijos. Galimybių paso terminą bus galima pratęsti pasiskiepijus sustiprinančiąja vakcinos doze. Taip pat galiojimo terminas nebus taikomas COVID-19 persirgusiems asmenims.

Galimybių pasas nuo gruodžio 28 dienos bus reikalingas ir asmenims nuo 12 metų amžiaus. Iki šiol jis buvo reikalingas nuo 16 metų. Tačiau sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pabrėžė, kad šio dokumento mokyklose nebus reikalaujama.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad galimybių paso nereikia šitoms veikloms, tai reiškia, kad visi, kas dalyvauja formaliame ir neformaliame ugdyme, jie jame galės dalyvauti nepriklausomai nuo galimybių paso“, – Vyriausybės posėdyje sakė A. Dulkys.

„Net jeigu mokykla veda į kiną ir tai yra sudedamoji ugdymo dalis – galimybių paso ten taip pat nėra reikalaujama“, – patikslino jis.

Taip pat siekiama, kad galimybių pasą būtų galima gauti atlikus tik PGR testas, kuris galiotų 72 valandas, atsisakant greitųjų testų.

„Po antros vakcinos dozės, jau besibaigiant septintam mėnesiui, žmogui teks arba susitaikyti su tuo, kad galimybių pasas nebegalios, arba pasiskiepyti stiprinančiąja doze, arba pasidarius antikūnių testą, už kurį vieną kartą būtų kompensuojama valstybės lėšomis“, – Ministrų Kabineto sprendimą apibendrino premjerė Ingrida Šimonytė.

ELTOS inf. ir nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video