2024/03/29

 

SENOS PADANGOS – PAKELĖSE IR PRIE KONTEINERIŲ

Lapkričio pradžioje vairuotojai vasarines padangas keičia į žiemines. Deja, tai padarę jie ne visada tinkamai pasirūpina nebenaudojamomis padangomis. Jos neretai atsiduria pakelėse, prie komunalinių atliekų konteinerių. Tai – nuolatinė seniūnijų problema.

Jurga BANIONIENĖ

Subačiaus seniūnijos seniūnė Laisva Čiuliepienė sakė, kad ši problema yra kasmetinė.

„Palaukiame, kol baigiasi metas, kai reikia pasikeisti padangas, ir važiuojame, renkame jas prie konteinerių, pakelių. Tai sezoninis pavasario ir rudens darbas. Kartais ir vasarą randame.

Šią savaitę apžiūrėjome konteinerius, šį kartą situacija geresnė, radome po kelias, o anksčiau išveždavome pilnas traktorines priekabas. Noriu tikėti, kad žmonės darosi sąmoningesni, mąsto apie aplinką“, – teigė seniūnė.

Anot pašnekovės, su gyventojais apie tai kalbama per bendruomenių susirinkimus, tik dabar dėl pandeminės situacijos jie nevyksta.

Kitais metais planuojama prie didesnių konteinerių įrengti kameras, gal tokiu būdu pavyks spręsti šią bėdą.

„Aišku, visada norisi žmonių sąmoningumo, nes jie eina paprasčiausiu keliu, išmeta padangas, o mums lieka galvos skausmas. Gal bėda dėl garažų, gyventojai neturi kur dėti senų padangų, bet jos priimamos ir autoservisuose“, – tvirtino pašnekovė.

Surinktas padangas seniūnija sandėliuoja ir paskui veža į Savivaldybės garažus.

Subačiaus seniūnijos nuotraukos

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video