2024/04/24

 

SKIEPYTIS STIPRINAMĄJA DOZE GALI VISI PILNAMEČIAI GYVENTOJAI

Nuo spalio 19 dienos 18 metų ir vyresni gyventojai, kuriems po visos vakcinacijos nuo COVID-19 ligos jau praėjo ne mažiau kaip 180 dienų, kviečiami sustiprinti imunitetą dar viena – stiprinamąja – vakcinos doze.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į vakcinų suformuoto imuniteto trukmės tyrimus, Europos vaistų agentūros ir Lietuvos ekspertų rekomendacijas. Skiepijimo tvarkos pakeitimai įtvirtinti sveikatos apsaugos ministro įsakymu.
Kaip šis procesas vyksta Kupiškio rajone?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Laukia naujos skiepijimosi bangos

Kaip ir visoje Lietuvoje, taip ir Kupiškio rajone, šiandien nuo COVID-19 ligos gyventojai skiepijasi gana vangiai. Apie 30 proc. gyventojų dar yra nepasiskiepiję.

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) direktorius Raimundas Martinėlis sakė, kad įstaiga turi užtektinai visų keturių vakcinų – „Comirnaty“, „Spikevax“, „Vaxzevria“ ir „Janssen“ .
Revakcinacijai skirta „Comirnaty“ vakcina. Ja skiepytis gali ir visomis kitomis vakcinomis paskiepyti žmonės. Tik tie, kurie pasiskiepijo „Janssen“ vakcina, gali revakcinacijai irgi pasirinkti šią vakciną arba skiepytis „Comirnaty“ vakcina.

Plačiau skaitykite spalio 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

SAM nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video