2024/04/23

 

RAJONE ŠEŠI AKTYVŪS COVID-19 ŽIDINIAI

Kasdien rajone fiksuojama po keliolika naujų COVID-19 ligos atvejų. Daugėja ir mirčių. Skiepijimo procesas sulėtėjęs. Valdžia su nerimu laukia ilgojo Vėlinių savaitgalio. Atrodo, kad gyventojai jau susitaikę su šia situacija ir pavargo kreipti dėmesį į liūdną COVID-19 ligos statistiką. Žinoma, kol tai jų nepaliečia asmeniškai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Mirė – nepasiskiepiję

Eugenijus Vilčinskas, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Panevėžio departamento direktorius, sakė, kad esant prastėjančiai koronavirusinės infekcijos situacijai, reikėtų gerai pamąstyti, ar reikalingi įvairūs susitikimai, renginiai, šventės. Žinoma, žmones pandemija paveikė psichologiškai ir visokius draudimus jau sunku pakelti, bet į spartėjantį infekcijos plitimą turėtume atkreipti dėmesį ir gerai pasverti savo elgesį, privalome laikytis visų prevencinių reikalavimų. Kaukės būtinos ir pasiskiepijusiems žmonėms.

Pasak jo, turėtume įsisąmoninti, kad skiepai 100 proc. neapsaugo nuo ligos, o tik gali palengvinti jos eigą ir padėti išvengti dabar didėjančio mirčių skaičiaus.

E. Vilčinskas pakomentavo ir naujus mirties atvejus Kupiškio rajone.

Plačiau skaitykite spalio 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video