2024/04/19

 

VADOVĖLIAI PABĖGĖLIŲ VAIKAMS

Lietuvių namai Vilniuje

Kasdien girdime žinias apie pabėgėlius, kurie pasiekia Lietuvą. Nors šiandien naujų pabėgėlių srautas daug mažesnis, bet tarp daugiau kaip keturių tūkstančių migrantų, įsikūrusių pabėgėlių stovyklose, yra ir vaikų, o vaikai turi mokytis.

Lietuvių namai Vilniuje.

Lietuvių namai – tai mokymo įstaiga, įsikūrusi Vilniuje, ir jos paskirtis ilgą laiką buvo viso pasaulio lietuvių vaikų mokymas, tačiau susidariusi situacija paskatino imtis ir pabėgėlių vaikų mokymo. Tai rimta problema ir, savaime suprantama, kad mokymo priemonių ir vadovėlių nepakanka.

Tad Kupiškio viešoji biblioteka, įvertinusi „paveldėtus“ iš reorganizuotos Kupos pradinės mokyklos nurašytus naudotus, bet geros kokybės lietuvių kalbos, gamtos pažinimo, technologijų ir kitų dalykų vadovėlius, iliustruotas vaikų enciklopedijas, iš viso daugiau kaip 200 knygų, pasinaudojusi palankia proga, nuvežė į Lietuvių namus Vilniuje, Naujininkuose.

Pabėgėlių vaikų mokymo koordinatorė Greta Botyriūtė-Skiotienė padėkojo ir pranešė, kad Kupiškio vaikų naudotus vadovėlius dabar vartys vaikai iš Irako, Kongo, Afganistano, Nigerijos, Gvinėjos, Gambijos ir kitų šalių. Pabėgėlių vaikai mokosi Pabradėje, Naujininkuose, Rukloje.

Kupiškio viešosios bibliotekos inf. ir nuotraukos

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video