2024/04/19

 

KONKURSE SUŽIBO JAUNIEJI ŪKININKAI

Konkurso „Metų ūkis 2021“ dalyviai su valdžios atstovais. Autorės nuotrauka

Konkurso „Metų ūkis 2021“ dalyviai su valdžios atstovais.
Autorės nuotrauka

Į Pasuosių kaimo turizmo sodybą trečiadienį rinkosi rajono ūkininkai, svečiai. Čia vyko konkurso „Metų ūkis 2021“ dalyvių pagerbimo šventė. Šiemet ilgiausias tradicijas žemdirbių bendruomenėje turintis konkursas surengtas 27-ą kartą, čia ryžosi dalyvauti jaunieji Kupiškio krašto ūkininkai.

Jurga BANIONIENĖ

Gausiai sugužėjusius renginio dalyvius pirmas pasveikino Lietuvos ūkininkų sąjungos Kupiškio skyriaus pirmininkas Zigmantas Aleksandravičius.

„Sveikinu visus atvykusius į šitą tikrai gražų kampą. Čia viskas yra mūsų – šita palapinė, šita žemė yra mūsų ūkininkų. „Metų ūkio“ konkursai labai įvairiai vyksta Lietuvoje, ten, kur ūkininkų sąjungos beveik nėra, arba ji silpna, ir konkursas nerengiamas. Kitur jie vykdomi pompastiškai, su įspūdingais biudžetais, kai kurios savivaldybės skiria iki 10 tūkstančių ūkininkų šventei, samdo artistus. Mes elgiamės labai kukliai, iš savo lėšų tą darome, rajono Savivaldybė mums padeda jį organizuoti“, – kalbėjo Z. Aleksandravičius.

Jis pasidžiaugė Savivaldybės dovana renginiui – specialia sienele su Kupiškio marių vaizdu.
Tylos minute prisiminti į Anapilį išėję rajono ūkininkai.

Pagerbti konkurso dalyvių atvyko mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius. Jis pabrėžė, kad jau tapo tradicija, kad Savivaldybė kartu su Lietuvos ūkininkų sąjungos Kupiškio skyriumi rengia „Metų ūkio“ konkursą.

„Džiugu, kad jaunieji ūkininkai, jaunimas imasi sunkaus amato, žemės ūkio verslo, kuria savo ūkius, savo ateitį Kupiškio krašte“, – sakė A. Cesevičius.

Plačiau skaitykite spalio 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video