2024/04/25

 

ĮRANKIAI, KURIE TURĖTŲ BŪTI KIEKVIENUOSE NAMUOSE

Dažnai turime klaidingą įsitikinimą, kad meistrą reikia kviestis buityje iškilus bet kokiems nesklandumams. Iš tiesų daug įvairių smulkmenų galima sutaisyti turint namuose tam tikrus įrankius ir ne visada būtina kviestis į pagalbą profesionalą. Net ir gyvenant bute, kur galbūt neturite vietos atskiram sandėliukui, daugelyje situacijų išsiversite su keliais baziniais įrankiais. Platų jų asortimentą siūlo internetinė parduotuvė „Toolsta“.

Prieš apsipirkimą

Nusprendę susikomplektuoti bazinę svarbiausių įrankių dėžutę, atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus:

Kokybė svarbiau nei kiekybė – jeigu norite, kad įrankiai tarnautų ilgai, investuokite į kokybę. Visada galite nusipirkti pigų keliolikos įrankių rinkinį, tačiau didelė tikimybė, kad po kelių panaudojimų vėl teks ieškoti naujų. Jei dvejojate, kokius įrankius rinktis, galite pasikonsultuoti su „Toolsta“ dirbančiais profesionalais.

Nepirkite visko iš karto – nors iš karto nusipirkti viską atrodo labai patogu, tik pirkdami žingsnis po žingsnio suprasite, ko jums iš tikrųjų reikia, o be ko galite išsiversti ir sutaupyti pinigų, todėl skirkite laiko skirtingų gamintojų produkcijos analizei, pasidomėkite atsiliepimais apie įrankius ir gaminių kokybę.

Kokie įrankiai yra nepamainomi buityje?

Plaktukas – kokybiškas, tvirtas plaktukas gali būti naudojamas tiek vinių įkalimui, sutvirtinimui, tiek ir nedideliems griovimo darbams. Nors ir įprasta namuose matyti senus plaktukus su medinėmis rankenomis, įsigyjant naują vertėtų rinktis ilgaamžę sintetinę rankeną, nes medis gali greitai sulūžti. Plaktuko galva, priklausomai nuo paskirties, būna pagaminta iš įvairių medžiagų, tačiau naudojimui namie universaliausias bus plaktukas su metaline galva. Be to, svarbu, kad plaktukas nebūtų labai sunkus ir patogus laikyti rankoje.

Plokščių atsuktuvų rinkinys – tokie atsuktuvai turi vieną geležtę, kuri telpa į vieną varžtą. Rekomenduojame turėti skirtingo pločio atsuktuvus, taip būsite pasiruošę išspręsti daugiau situacijų. Be varžtų įsukimo ir atsukimo, atsuktuvus galima naudoti ir laužimui, lengvam smulkinimui.

„Philips“ atsuktuvas – 1963 metais jo išradėjo Henry F. Philips vardu pavadintas atsuktuvas greitai rado savo vietą namų lentynose. Apvalaus atsuktuvo galvutė telpa į kryžiaus formos įdubą. Tokia konstrukcija leidžia pritaikyti didesnį sukimo momentą.

Pusmėnulio veržliaraktis – iš visų įrankių jis bus vienas iš dažniausiai naudojamų jūsų namuose. Šiuo įrankiu galima priveržti arba atlaisvinti veržles ir varžtus, jis itin gelbėja buitinėje santechnikoje, taisant dviratį ar automobilį. Įprastus veržliarakčius galima naudoti tik ant tam tikro dydžio veržlės, o reguliuojamasis veržliaraktis yra universalesnis.

Adatos nosies replės – nedaug vietos užimantis ir universalus įrankis. Jos gali būti panaudojamos daugelyje buities situacijų – ten, kur reikia sulenkti, ištraukti ar suimti smulkesnius objektus, vielą. Dėl siauros formos jos ypač patogios naudojimui siaurose ertmėse.

Fiksuojamos replės – šios replės itin patogios, kai namuose tvarkotės vieni ir reikia papildomų rankų, nes jas galite užfiksuoti dirbdami ir atsitraukti.

Ruletė – nors tai gali atrodyti kaip elementari smulkmena, dažnai prireikus ruletės ją namuose rasti sunku, todėl rekomenduojame visada ją laikyti matomoje vietoje. Nesvarbu, ar statote spintelę, ar renkatės naujas užuolaidas ir reikia išmatuoti lango plotį, ruletės gali prireikti bet kada.

WC pompa – dar vienas įrankis, kurį galima priskirti prie smulkesnių ir ne tokių sudėtingų, tačiau neturėdami jo namie niekaip neišsiversite be santechniko pagalbos nutikus menkiausiems namo vamzdynų nesklandumams.

Akumuliatorinis grąžtas – tai yra būtinas jūsų įrankių dėžutės atributas. Jį naudosite televizoriaus prigręžimui prie sienos, durų vyrių priveržimui ir daugeliui kitų smulkių darbų. Atkreipkite dėmesį, kad jūsų grąžtas turėtų smūginio gręžimo funkciją – taip galėsite dirbti ir su itin kietomis medžiagomis, pavyzdžiui, mūru, akmeniu ar betonu.

Diskinis pjūklas – šis iš pirmo žvilgsnio sudėtingas įrankis yra būtinas beveik visiems „pasidaryk pats“ namų projektams. Juo galima preciziškais kampais pjaustyti medieną, o dėl kompaktiško dydžio jis tinkamas laikyti net ir bute. Internetinėje parduotuvėje „Toolsta“ rasite platų kokybiškų pjaustymo pjūklų pasirinkimą.

Gulsčiukas – įrankis, tikrinantis horizontalias plokštumas. Kaip ir ruletė, jis gali pasirodyti per paprastas ir primityvus, kad būtų įtrauktas į svarbiausių sąrašą, tačiau buityje gulsčiukas taip pat nepamainomas ir sutaupo daug laiko. Juk niekas nenori gaišti laiko kabindamas ant sienos nuotraukas ar paveikslus „iš akies“ ir vėliau viską kartoti iš naujo, kai pasirodo, kad jos kabo kreivai.

Kabiakalis – įrankis, naudojamas įvairių medžiagų (kilimų, izoliacinės plėvelės, audinių ir t.t.) susegimui ir sutvirtinimui. Naudojant kabes prispaudžiamas žymiai didesnis tvirtinamos medžiagos plotas nei su vinimis.

Statybinis peilis – galite būti tikri, kad šis įrankis jūsų stalčiuje niekada nerinks dulkių. Itin aštraus ir kompaktiško peilio ašmenys pjauna tiksliai ir lygiai. Juo galima pjauti gipso kartoną, tapetus, popierius, kartoninės dėžės, pakavimo juostas, linoleumą, PVC, plastiką, polietileną, plėvelę.

Glaistymo mentelė – nepamainomas įrankis, jei norite be meistro pagalbos profesionaliai atnaujinti namų sienų spalvas. Svarbiausias momentas prieš dažant sienas – mentele pašalinti senus dažus ir jas išlyginti.

Laura KAROLONAITĖ

Užs. Nr.1295

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video