2024/04/18

 

GALIMYBIŲ PASAS KELIO SMULKIESIEMS RINKOS ŽAIDĖJAMS NEATVĖRĖ

Įvedus naujovę, kad be galimybių paso negalima patekti į didesnes nei 1500 kvadratinių metrų parduotuves, jau skelbiama apie mažesnes didžiųjų prekybos centrų ir didesnes mažesnių parduotuvių apyvartas.

Bet tai – didmiesčių statistika. Pakalbinti Kupiškio rajono mažųjų maisto prekių parduotuvių atstovai teigė didesnio pardavimo nepajutę.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Niekas nepasikeitė

30 metų Vilniaus gatvėje gyvuojančios maisto prekių parduotuvės savininkė Gindrusė Vanagienė tvirtino, kad po rugsėjo 13 dienos absoliučiai niekas nepasikeitė.

„Nauji įstatymai mums naudos nedavė. Didžiuosiuose miestuose, pavyzdžiui, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, galimybių pasas gal ir davė efektą, nes ten daug didžiųjų prekybos centrų neturintiems galimybių paso duris užvėrė, tai į mažąsias parduotuves žmonės suplūdo.

O kokios gi čia didžiosios parduotuvės Kupiškyje? Galimybių pasas reikalingas tik vienoje parduotuvėje, Gedimino gatvės „Maximoje“, o kitos parduotuvės pirkėjų neskirsto, tai niekas ir nepasikeitė.

Pas mus apyvarta padidėja, kai prasideda pašalpų mokėjimo laikotarpis. Kai kurie pirkėjai net su taksi į parduotuvę atvažiuoja, kelias dienas „milijonieriais“ pabūna, o po to vėl prekyba prie įprastinio ritmo grįžta.“

Plačiau skaitykite rugsėjo 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

 

Asociatyvi Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

 

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video