2024/03/19

 

ATSISAKĖ EUROPINIO PROJEKTO

Unsplash nuotrauka

Dalyvauti europinių projektų konkursuose, juos laimėti ir gauti finansavimą jiems įgyvendinti kiekvienam paraiškos teikėjui visuomet yra didelis laimėjimas ir garbė. Vis dėlto pasitaiko, kad tokių konkursų laimėtojai nutraukia projekto įgyvendinimo sutartį ir už jokius pinigus nebenori jo vykdyti. Lieka nuvilti visi projekto partneriai, tarsi į balą būna išmesti pinigai, skirti parengti projektui, o paskui įsipareigojimų atsisakiusią įstaigą nusidriekia nepasitikėjimo šleifas.

Taip nutiko ir Kupiškyje.

Rengiant europinius projektus reikia įdėti daug pastangų, kad šie projektai būtų sėkmingai įgyvendinti ne tik popieriuje, bet ir realiai.
Unsplash nuotrauka

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Apie projektą

Palaimintas rajono Tarybos per dvejus metus Kupiškio rajone nuo 2021 metų birželio 29 dienos iki 2023 metų birželio 29 dienos turėjo būti įgyvendintas projektas „Kupiškio kūrybinė laboratorija „KupoDanga“: tapatumo paieškos meno erdvėje“, bet jokių kūrybinių ieškojimų ir kančių kupiškėnai nepatirs. Nors finansavimas gautas, bet to projekto atsisakyta. Pasak VšĮ „Darni socialinė raida“ direktorės Elenos Ruikytės, visas šis projektas buvo orientuotas į Kupiškio rajoną.

Projekto rengimą inicijavo Kupiškio rajono savivaldybė. Iš jų įstaigos ji pirko išorės paslaugas – parengti paraišką. Kaip pareiškėjas ir projekto vykdytojas įvardyta Kupiškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Buvo daug projekto partnerių: Kupiškio jaunimo centras, Kupiškio etnografijos muziejus, Kupiškio trečiojo amžiaus universitetas, Kupiškio rajono savivaldybės administracija, VšĮ „Darni socialinė raida“, „Artepunkt Skandinavia“ (Norvegijos Karalystė).

Pašnekovė pabrėžė, kad dėl projekto idėjos daug diskutuota, kol galutinai suformuluoti šio projekto tikslai ir laukiamas rezultatas.

Plačiau skaitykite rugsėjo 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kažkoks didelis nesusipratimas su projekto vykdytojais.Turėtų apmokėti išlaidas ir varyti lauk…

  • Kaip supratau, savivaldybėje yra durnių su iniciatyva, o bibliotekoje pritariantis subinlaižys. Reikėtų, tiems kurie dėjo parašus, kad sumokėtų už padarytą žalą, ir valso žingsneliu į užimtumo tarnybą.

  • Pinigu plovimas.

Rekomenduojami video