2024/03/28

 

AMERIKIETIS JASON TIKISI, KAD JĮ PRIIMS IR KUPIŠKIO BENDRUOMENĖ

Visus mokslo metus anglų kalbos mokytojos asistentu dirbs iš Niujorko į Kupiškį atvykęs savanoris Jason Nagourney. Autorės nuotrauka

Nuo šio rugsėjo visus mokslo metus daliai Povilo Matulionio progimnazijos mokinių anglų kalbos pamokos bus kitokios. Mokytojai Daliai Venckuvienei talkins iš Niujorko į Kupiškį atvykęs savanoris Jason Nagourney. Jis bus mokytojos asistentas. Amerikietis norėtų aktyviai įsitraukti ne tik į mokyklos, bet ir į Kupiškio bendruomenės gyvenimą.

Jurga BANIONIENĖ

Bendradarbiauti iškart sutiko

D. Venckuvienė sakė, kad liepos pradžioje iš Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados, kuruojančios tarptautinę „Fulbright“ programą, gavo pasiūlymą globoti savanorį iš Amerikos J. Nagourney. Jis yra „Fulbright“ stipendininkas, galintis dirbti anglų kalbos mokytojo asistentu (english teacher‘s assistant).

„Sutikau iš karto. Tik vėliau pranešiau direktoriui ir paklausiau, ar leistų. Džiaugiuosi, kad mokykloje mokytojams galima rinktis, jais pasitikima“, – pabrėžė D. Venckuvienė.

Į Lietuvą pagal minėtą programą atvyko šeši savanoriai. Visi į nedidelius miestus – Skuodą, Mažeikius, Tauragę, Alytų, Visaginą ir Kupiškį.

D. Venckuvienė jau ne pirmus metus globoja jaunuolius, atvykstančius padirbėti į mokyklą, turi daug patirties su užsienio švietimo darbuotojais. 20 metų ji buvo projekto su Vokietijos Wormstedt mokykla koordinatorė Lietuvoje, organizavo projektą su Didžiąja Britanija Povilo Matulionio mokykloje, kuravo mokinių mainų programą su Suvalkų mokyklomis. Anot pašnekovės, kiekviena patirtis nauja, kartu ir pažįstama.

Plačiau skaitykite rugsėjo 18 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video