2024/03/19

 

LĖLIŲ TEATRŲ FESTIVALIO PLANAI APVIRTO AUKŠTYN KOJOMIS

Kultūros centro direktorė teigia, kad po rugsėjo 7 d. Kupiškio rajono savivaldybės pateiktų rekomendacijų ugdymo įstaigoms nedalyvauti jų ugdytiniams renginiuose nukentėjo vaikams kurtos šventės nuotaika. Nuotrauka iš Kupiškio kultūros centro archyvo

Nors visuotinis karantinas nepaskelbtas ir renginiuose lankytis neuždrausta, lėlių teatrų festivalio „Vaikai ir lėlės“ organizatorių geranoriški sumanymai – pritraukti į spektaklius kuo daugiau vaikų – ir šiemet apsunko.

Rajono ugdymo įstaigos atsisakė į festivalį atvykti su vaikų grupėmis, o dirbantys tėvai piktinosi, kad savo atžalų atvesti į spektaklius negalėjo, nes didžioji dalis jų rodomi darbo dienomis.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Mokykla neveš, bet su tėvais ateiti galima

Kupiškio kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė tikino, kad yra šokiruota, nes apie tai, kad rajono ugdymo įstaigos atsisakė atvežti vaikų grupes į spektaklius, sužinojo likus kelioms dienoms iki festivalio pradžios.

„Buvome pasiruošę priimti vaikus į sales. Kultūros centro patalpos didelės, yra keletas skirtingų įėjimo vietų, saugumo reikalavimai būtų užtikrinti. Labai gaila, kad taip nutiko. Viskas buvo kruopščiai suplanuota, sudėliota“, – apmaudžiai kalbėjo J. Janušonienė.

Anot jos, nurodymus nevežti vaikų į spektaklius ugdymo įstaigos gavo iš Savivaldybės. Toks sprendimas festivalio sumanytojai sunkiai suvokiamas, kai vaikai, kurių grupė lydima pedagogų, negali ateiti, o tie patys vaikai, tik lydimi tėvų, ateiti gali. Tai reiškia, kad darbo dienomis progos pamatyti spektaklius dauguma vaikų neturėjo, nes dirbantys tėvai negalėjo jų čia nusivesti.

Plačiau skaitykite rugsėjo 11 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Spektakliai, kiek suprantu, buvo organizuoti ne tik darbo, bet ir pamokų metu. O pamokų metu gali vykti tik pamokos. O jei būtų „išlindę“, kad koks vaikas užsikrėtęs – tai mokyklos būtų automatiškai uždarytos karantinui…ir būtume nuskambėję ant visos Lietuvos…

Rekomenduojami video