2024/03/19

 

IDĖJOS, KURIOS PADĖS PAPUOŠTI TERASĄ TAIP, JOG NESINORĖS IŠ JOS IŠEITI

Sutikite, nieko nėra maloniau nei praleisti vakarą  gerai prižiūrimoje terasoje ar balkone: kvepiantys augalai, kurie yra itin malonūs ir žavintys su savo ryškiomis gėlėmis, patogiais sodo baldais, tvarkinga ir elegantiška aplinka, degančiomis žvakėmis ar įvairiomis lemputėmis, kuriomis yra sukuriama tikrai stebuklinga aplinka.

 

Kaip papuošti savo terasą? Štai keletas idėjų, kurios jums padės išsirinkti geriausią dekorą

 

  • Pirma taisyklė, kuri galioja visiems, kurie įsirenginėja terasą patys – nepersistenkite. Mažiau yra daugiau, todėl stenkitės, kad lauko erdvėje nebūtų per daug detalių. Skirtingi nykštukai, įvairaus dydžio, dizaino ir spalvų žvakidės bei neprilygstamos spalvos gali sukurti netvarkingą įspūdį, ypač kai nėra daug vietos. Geriau pasirinkti mažiau papuošimų, bet kad jie derėtų tarpusavyje ir sukurtų tam tikrą harmoniją.

 

  • Jei jūsų lauko erdvė yra balkone, daug jos neperkraukite. Maži baldai, kelios ryškios gėlės, pasodintos gėlių vazonuose, ar subtilesni spygliuočiai gali sukurti tikrai puikų įvaizdį. Augalai – dar vienas svarbus elementas, galintis jūsų terasą iškelti į tikras aukštumas. Būkite atidūs juos rinkdamiesi ir pagalvokite, kas jums labiausiai patinka, ar turėsite laiko rūpintis, ypač tais, kuriuos reikia kasdien laistyti.Balkoną papuošti gali gražios užuolaidos, ant stalo esančios madingos staltiesės ir padėkliukai. Išskirtinumą balkono terasai gali padėti išlaikyti spalvingos kėdės, kurios gali tapti pagrindiniu akcentu.

 

  • Nepamirškite netoliese paruošti antklodžių, jos ne tik puošmena,bet puikiai pasitarnaus tuomet, kai oras pradės šalti. Beje, jie taip pat atlieka išorės ir vidaus apdailos vaidmenį, todėl rinkdamiesi atsižvelkite į audinio spalvą, dydį, formą ir kokybę. Pledai ir antklodės suteikia jaukumo, dėl to nei viena terasa nėra įsivaizduojama be jų. Žinoma, jei terasoje turite šildytuvus, tuomet pledų gali ir neprireikti.

 

  • Apšvietimas ir žvakidės – elementai, kurių negalima pamiršti įrengiant terasą. Atkreipkite dėmesį į saugumą-didelės, apvalios  formos žvakidės atrodo labai gražiai, be to, jose yra daug žvakių, galinčių puikiai apšviesti terasą. Jei terasoje nėra elektros, įvairios saulės lemputės sutaupys pinigų: galite rinktis iš įvairiausių apšvietimo girliandų. Lempučių girliandas galite rasti čia: https://renginiopartneris.lt/parduotuve/visos-prekes/lempuciu-girliandos/. Lempučių papuošimus pasirinkti kaip dekoro detalę verta ne tik dėl apšvietimo, bet ir dėl pojūčio, kurį jos suteikia. Lempučių pagalba kiekviena terasa ar balkonas tampa romantišku kampeliu, kuriame norisi skaityti knygą, valgyti vakarienę ar tiesiog ilsėtis.

Kiekviena terasa, kuri dekoruojama iš širdies ir skoningai, tikrai taps ta vieta, iš kurios nesinorės išeiti. Terasa dažniausiai tampa mėgstamiausia namų vieta, dėl to tikrai verta ją įsirengti patogiai ir stilingai, pasirūpinti augalais, pledais, šviesa, o vakarais, kuriuos leisite terasoje su draugais ir šeima, reikia nepamiršti ir užkandžių.

Market Rats

Užs. Nr.1231

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video