2024/03/19

 

SODININKŲ BĖDOS – DĖL VANDENTIEKIO BOKŠTO

Šį bokštą sodininkai planuoja griauti ir statyti naują. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Į redakciją kreipėsi kupiškėnė (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.), atstovaujanti sodininkų bendrijai „Klevas“. Moteris skundėsi, kad nesusikalbama dėl prakiurusio vandentiekio bokšto.

Jurga BANIONIENĖ

Bokštai – atgyvena

„Žmonės labai klaidinami. Sodų bendrijoje prakiuro vandentiekio bokštas, mums aiškinama, kad reikia statyti naują. Tokie bokštai jau atgyvenę, niekas nesako, kad yra naujos technologijos, bebokštės sistemos, kurios ir pigesnės, ir efektyvesnės. Per susirinkimą pasakyta, kad naujo bokšto statymas kainuotų 14 tūkst. eurų. Nei sąmatų, nei sąskaitų, nieko nepateikė, tik informavo, kad kiekvienas turime mokėti po 13 eurų už arą. Jei mokame po tiek, surenkami 16 tūkst. 293 eurai.

Kur bus panaudoti kiti du su viršum tūkstančių? Kvepia kažkuo nelabai švariu. Pirmininkė klaidina žmones, esą jei nebus bokšto, nebus vandens, trūkinės trasos ir pan. Nesikalbama su įmone, kuri tiekia vandenį, bet prisiklausoma pašalinių ir taip šnekama. Močiutės išsigandę, kad nebus vandens, žmonės tiesiog verčiami mokėti po 13 eurų. Nieko neaiškinama, nei kokia įmonė viską darys, tik renka pinigus. Kaip galiu mokėti, jei nežinau už ką?“ – kalbėjo sodininkų bendrijos atstovė.

Pašnekovės teigimu, bebokštė įranga atsieitų kur kas pigiau, apie 4 tūkst. eurų.

„Visur dabar stovi tokios bebokštės sistemos, o bokštai likę tik kaip tarybinių laikų eksponatai. Ateis toks laikas, kai Europos Sąjunga privers, kad jų neliktų, reikia pagalvoti ir apie ateitį“, – sakė kupiškėnė.

Plačiau skaitykite rugsėjo 7 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • 13 eurų už arą prašo kosmosas

  • O kas gi pirmininkė? Gal Linutė?

  • Neberaudok del tu 13 euru,nea tiek vandens bulviu vagon isleidi.

Rekomenduojami video