2024/03/19

 

SPAUDŽIANT KONKURENCIJAI PAŽADĖTA, KAD AMBULATORIJOS IŠLIKS

Su Subačiaus bendruomene susitiko (iš kairės) Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorius Raimundas Martinėlis, Savivaldybės administracijos direktorius Kęstutis Jakštas, rajono meras Dainius Bardauskas, mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius. Be jų, dar viešėjo ir Infrastruktūros skyriaus vedėjas Mažvydas Šalkauskas, ir Kupiškio poliklinikos direktoriaus pavaduotoja Laura Polikevičienė. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotraukos

Su Subačiaus bendruomene susitiko (iš kairės) Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorius Raimundas Martinėlis, Savivaldybės administracijos direktorius Kęstutis Jakštas, rajono meras Dainius Bardauskas, mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius. Be jų, dar viešėjo ir Infrastruktūros skyriaus vedėjas Mažvydas Šalkauskas, ir Kupiškio poliklinikos direktoriaus pavaduotoja Laura Polikevičienė.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotraukos

Rugsėjo 2 dieną Kupiškio kultūros centro Subačiaus padalinio salėje su subatėnais susitiko rajono Savivaldybės administracijos ir Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) atstovai.

Buvo aptartos sveikatos priežiūros perspektyvos Subačiuje.

Šį susitikimą inspiravo žinia, kad rugsėjo pabaigoje Subačiuje žada duris atverti privačios klinikos „Medicinos namai“ filialas.

Apie šiuos ketinimus bylojo ir čia toms reikmėms sparčiai remontuojamas pastatas Aukštaičių gatvės pradžioje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Išlikimo aritmetika

Susitikime dalyvavęs rajono meras Dainius Bardauskas sakė, kad pasikalbėti su subatėnais apie čia veikiančios ambulatorijos likimą, teikiamas medicinos paslaugas paskatino besikurianti privati klinika.

Kupiškio PASPC direktorius Raimundas Martinėlis teigė norįs aptarti, kokie galimi pasirinkimo variantai, kai atsiras privati klinika.

Jis informavo, kad šiandien prie jo vadovaujamos įstaigos prisirašę 11 200 pacientų iš 16 tūkst. rajono gyventojų. Dar viena dalis yra prisirašiusių prie privačios klinikos, kita dalis – prie Panevėžio sveikatos įstaigų, yra ir niekur neprisirašiusių.

Subačiaus ambulatorijoje gydytoja Marina Mickevičienė turi 593 pacientus, o gydytojas Vladimiras Tichonovas – 171. Taigi iš viso čia yra apie 800 pacientų, o seniūnijoje gyvena apie 2 tūkst. žmonių.

„Kaip toliau čia bus, kai pradės veikti privati klinika, priklausys nuo jūsų pasirinkimo. Jūs puikiai žinote, kokias paslaugas mes teikiame. Tai šeimos gydytojo, odontologo, skatinamąsias paslaugas (vaistų suleidimo, lašinių leidimo, žaizdų tvarstymo), skiepijimo. Šios visos paslaugos lieka.
Įstaigos biudžetas susidaro iš to, kiek prie jos yra prisirašiusių gyventojų. Toks finansavimas ir gaunamas iš Ligonių kasos.“

Plačiau skaitykite rugsėjo 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Subatėnams, atėjusiems į susitikimą su rajono valdžios ir Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro atstovais, rūpėjo Subačiaus ambulatorijos likimas.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video