2024/03/19

 

NAUJI MOKSLO METAI: VILTINGAS STARTAS IR STABILESNIS MOKINIŲ SKAIČIUS

Naujus mokslo metus Kupiškio rajone pradėjo 2034 ugdytiniai. Devyniais mažiau nei pernai. Autorės nuotrauka

Rugsėjo 1-ąją, Mokslo ir žinių dieną, į savo mokyklas vėl sugužėjo mokiniai ir mokytojai. Prasidėjo antri mokslo metai pandemijos sąlygomis. Švietimo darbuotojų bendruomenė viliasi, kad pavyks sklandžiai ir saugiai dirbti kontaktiniu būdu ir išvengti nuotolinio mokymosi.

Su kokiomis mintimis Kupiškio rajone pasitinkamas rugsėjis, kiek mokinių sulaukė ugdymo įstaigos?

Jurga BANIONIENĖ

Vakcinacija teikia vilčių

Pasak Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Jurgitos Trifeldienės, rugsėjis pasitiktas su viltinga nuotaika tikintis, kad pandemija nesugrąžins mokinių ir mokytojų į nuotolinį ugdymą ir kad Rugsėjo 1-ąją pradėjus kontaktiniu būdu taip gyvensime visus mokslo metus.

„Vilčių teikia tai, kad daugiau kaip 85 proc. rajono švietimo įstaigų darbuotojų yra pasiskiepiję pagal visą vakcinacijos planą. Skatiname, kiek įmanoma, per mokyklas ir mokinių vakcinaciją. Šios dienos (rugsėjo 2 d. – aut. past.) duomenimis, daugiau kaip 50 proc. Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos mokinių yra pasiskiepiję, Skapiškio skyriuje – ketvirtadalis, Subačiaus gimnazijoje – 30 mokinių.

Jei taip atsitiktų, kad tektų grįžti į nekontaktinį mokymą, tai jau turime tam tikrą patirtį, žinome, kaip ir ką daryti, tad išbandymų būtų mažiau. Per ugdymo įstaigų vadovų pasitarimą rugpjūčio 27 d. sakiau, jog pirmas ir svarbiausias 2021–2022 mokslo metų prioritetas yra saugumas. Jį galime suprasti įvairiomis prasmėmis – ir emocinį, ir fizinį, bet labiausiai sveikatos prasme. Antras prioritetas – mokinių pažanga ir pasiekimai, kad kiekviena mokykla vaikams padėtų siekti maksimalios jų akademinės, asmenybės raidos pažangos“, – kalbėjo J. Trifeldienė.

Plačiau skaitykite rugsėjo 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video