2024/04/19

 

MARIOSE VARŽĖSI BURIUOTOJAI IR JĖGAS IŠMĖGINO ŽIŪROVAI

Paskutinį vasaros savaitgalį, rugpjūčio 28 dieną, Lėvens tvenkinyje vyko 25-oji Kupiškio marių regata. Į šias varžybas atvyko dvidešimt du buriuotojai iš Panevėžio, Biržų, Vilniaus, Klaipėdos, Ukmergės ir Kupiškio. Pirmą kartą buriavimo skonį galėjo pajusti ir žiūrovai. Jiems sudarytos sąlygos pasimokyti buriuoti.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Sveikinimai su intriga ir naujovės

Buriuotojams pasitaikė geras, be lietaus oras. Užteko ir vėjo. Varžybų dalyvius pasveikino ir sėkmės palinkėjo Kupiškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė. Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro direktorė Ingrida Tuskienė buriuotojus suintrigavo ir motyvavo rungtis dėl pirmos vietos pasakiusi, kad nugalėtojų laukia ypatingas Savivaldybės prizas.

Vyriausiasis varžybų teisėjas Jonas Rozis apibūdino plaukimo distanciją ir paskelbė, kad bus trys plaukimo kartai, kad pirmi startuos burlentininkai, o vėliau ir visi kiti laivai.

Kol burlentininkai Kupiškio mariose galynėjosi su vėju, pasidomėjome, kaip sekasi buriavimo pradžiamokslį išbandyti panorusiems žiūrovams.

Tik iš laivelio išlipusi kupiškėnė Gerda Navickaitė tryško gera nuotaika. Merginai tai buvo pirmas bandymas paburiuoti.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 31 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Autorės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video