2024/03/28

 

PIRMAS IDĖJŲ KONKURSAS SU SVILĖSIŲ KVAPU

Pernai patvirtinus Kupiškio rajono savivaldybės bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, projektų idėjų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašą, šiemet pirmą kartą atsirado galimybė bendruomenėms teikti tokius pasiūlymus.

Rajono Taryba rugpjūčio 19 dieną patvirtino keturis bendruomenių idėjų projektus.

Projektų atrankos ir finansavimo tvarkai per rajono Tarybos posėdį ne vieną priekaištą turėjo opozicija.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Diskusijos dėl finansavimo aprašo

Šį sprendimo projektą pristatęs Arūnas Valintėlis, Viešųjų pirkimų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas, sakė, kad gautos aštuonios idėjos. Tarybai tvirtinti pateikti keturių idėjų projektai. Remtasi Savivaldybės administracijos direktoriaus rugpjūčio 10 dienos sprendimu.

Akivaizdu, kad visi aštuoni idėjų pasiūlymai gerokai viršijo numatytą tiems projektams biudžetą.

Opozicinės Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Taryboje vadovas Vidmantas Paliulis atkreipė dėmesį į tai, kad tokių projektų finansavimo tvarkos apraše yra nuostata, kad projektų atrankos konsultacinės komisijos sprendimu galima kreiptis į rajono Tarybą, kad ši padidintų šiems projektams skirtą finansavimą.

„Reikėtų paskelbti visas pateiktas iniciatyvas, kad gyventojai galėtų apie jas pareikšti savo nuomonę“, – buvo įsitikinęs šis politikas.

Administracijos direktorius Kęstutis Jakštas teigė, kad konsultacinė komisija nenusprendė didinti dalyvaujamojo biudžeto. Tad rajono Tarybai ir nepateiktas toks prašymas.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Unsplash nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video