2024/04/19

 

HOLIVUDINĖ ŠYPSENA IR SVEIKI DANTYS JŪSŲ SVAJONĖ? NUO ŠIOL SVAJONĖS PILDOSI

Gera burnos higiena ir tinkama dantų priežiūra yra kelias link sveikos šypsenos. Paprasčiausios burnos higienos procedūros padeda išvengti dantų ėduonies, palaiko dantenas sveikas, o Jūs galite gerokai ilgiau džiaugtis savais dantimis. Daugelis žmonių žino, kaip valyti dantis du kartus per dieną (ryte ir vakare) ir kad reikia valyti dantis po valgio, tačiau toli gražu ne visi žino, kad valyti liežuvį taip pat būtina. Ekspertai rekomenduoja naudoti dantų pastą su fluoru, išsirinkti minkštą dantų šepetėlį ir jį keisti kas 2-3 mėnesius, taip pat po profesionalių burnos higienos procedūrų ar infekcijos atveju – nedelsiant keisti dantų šepetėlį, nes ant jo kaupiasi nešvarumai. Dantų siūlas ir tarpdančių šepetėlis turi būti naudojami kiekvieną dieną. Norint išlaikyti gražius ir sveikus dantis, rekomenduojama vartoti kuo mažiau cukraus ir jo produktų-nerūkyti, valgyti daug  daržovių ir natūralaus maisto. Užimtiems šiuolaikiniams žmonėms geriausias būdas išvengti dantų ėduonies ir periodonto ligų yra reguliariai atlikti profesionalias burnos higienos procedūras. Šio proceso metu speciali įranga pašalina minkštas pigmentines apnašas ir dantų akmenis nuo dantų paviršiaus.

 

Kokios problemos kankina žmones, kurie lankosi odontologo kabinete

 

Pacientai dažniausiai skundžiasi dantų jautrumu ir kraujuojančiomis dantenomis. Tai gali sukelti daugybė priežasčių-netinkama dantų priežiūra, dantų akmenys, dantenų ligos (gingivitas ir periodontitas), prastas atstatymas (dantų tiltai, plombų iškyšos ir tam tikros fizinės ligos (anemija, diabetas, leukemija, hormoninis disbalansas), blogi įpročiai. Pirmiausia reikėtų atsisakyti žalingų įpročių, vengti dažiklių turinčio maisto ir gėrimų, vartoti kuo mažiau cukraus ir jo produktų, kuo daugiau daržovių, natūralių maisto produktų, nerūkyti, nepiktnaudžiauti kava. Labai svarbi teisinga kasdienė dantų priežiūra. Taip pat būtina reguliariai lankytis pas burnos higienistą ir gydytoją odontologą. Visas teikiamas odontologo paslaugas rasite čia: https://grupinis.lt/grozis/estetine-odontologija

 

  • Dantys yra padengti emaliu, todėl jie tampa balti. Dėl tam tikrų ligų ar medžiagų vartojimo arba dėl genetikos dantų emalio spalva gali tapti tamsesnė. Dėl dantų ėduonies atsiradimo dėl rūkymo, maisto ar dantų emalio pažeidimo, dantų spalva gali pasikeisti be priežiūros. Norint išlaikyti sveikus dantis ir gražią šypseną, labai svarbu tinkamai prižiūrėti dantis nuo jų dygimo momento. Estetinė odontologija gali padėti, kad jūsų šypsena būtų nepriekaištinga.

 

Kas kiek laiko reikia lankytis odontologo kabinete?

 

Profilaktinio patikrinimo poreikis priklauso nuo asmens amžiaus, dantų būklės ir burnos priežiūros įgūdžių. Vaikams ir paaugliams rekomenduojama apsilankyti pas odontologą kas šešis mėnesius, nes jie reguliariai ir nereguliariai prižiūri burnos ertmę ir besivystantį kūną, todėl jiems gresia dantų ėduonis. Suaugusiems, nepatiriantiems didelio diskomforto, rekomenduojama dantis tikrinti bent kartą per metus. Burnos higienos procedūrą rekomenduojama atlikti kas pusę metų. Tačiau tai priklauso nuo individualios burnos higienos įgūdžių, polinkio kauptis apnašui. Esant periodonto patologijai, dantų higieną reikia atlikti kas 3 – 4 mėnesius. Burnos higienistas gali pateikti kiekvienam asmeniškai tinkamiausias rekomendacijas.

 

Taigi, kokia jūsų svajonių šypsena? Ar norite paslėpti mažus įtrūkimus? Juk patyręs meistras gali atkurti dantų išvaizdą ir anatominę dantų formą, leisdamas akimirksniu parodyti gražesnę šypseną. O gal norai didesni, gal jūs norite tikros Holivudo šypsenos? Viską galite pasiekti akimirksniu, tereikia užsirašyti procedūroms, o profesionalai pasirūpins jūsų išvaizda.

Grupinis.lt

Užs. Nr.1132

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video