2024/03/29

 

APSIPIRKIMAS MOKYKLAI – ŠALTAI APGALVOTAS

Pasak ekonomistų, būsimo pirmoko mokyklinių prekių krepšelis, palyginti su praėjusiais metais, nepabrango. Šiemet, kaip ir pernai, į mokyklą tėvai jį gali išleisti už 250–300 eurų. Unsplash nuotrauka

Pasak ekonomistų, būsimo pirmoko mokyklinių prekių krepšelis, palyginti su praėjusiais metais, nepabrango. Šiemet, kaip ir pernai, į mokyklą tėvai jį gali išleisti už 250–300 eurų.
Unsplash nuotrauka

Rugsėjo 1-oji nenumaldomai artėja. Būsimiems pirmokams tai – naujas gyvenimo etapas. Iššūkiai laukia ir naują ugdymo įstaigą pradėsiančių lankyti vyresnių klasių mokinių.

Artėjantys mokslo metai tikrai paplonina tėvų pinigines. Ekonomistai pataria mokyklinėms prekėms pradėti taupyti iš anksto – racionaliai planuoti šeimos biudžetą, nepasiduoti impulsyviam apsipirkimui.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Būsimo pirmoko tėčio mintys

Kupiškyje gyvenančio Juliaus Pankos jaunėlis sūnus Augustinas nuo rugsėjo bus Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos pirmokas. Pasak tėčio, berniukas nekantrauja, kada galės pradėti eiti į mokyklą, į tą pačią, kurią lanko ir trejais metais vyresnis brolis Vaitautas.

„Mums, tėvams, artėja malonus gyvenimo etapas, bet kartu ir kupinas problemų. Tai ir kitoks dienos ritmas, saugus patekimas į mokyklą, grįžimas iš jos namo. Žinoma, jei gyventume didmiestyje, nerimas būtų dešimteriopai didesnis, tačiau natūralu, kad mes, tėvai, rūpinamės, kad vaikai būtų saugūs“, – kalbėjo Augustino tėtis.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 24 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video