2024/04/19

 

ABITURIENTAI IŠPILDĖ SAVO LŪKESČIUS

Didžioji dalis šiųmečių abiturientų jau žino, kur jiems pavyko įstoti. Per pagrindinį priėmimą į universitetus ir kolegijas priimta 16,7 tūkst. pirmo kurso studentų. Kaip sekėsi kupiškėnams, ar pavyko išpildyti savo lūkesčius ir tikslus renkantis būsimą profesiją?

Jurga BANIONIENĖ

Stojimo rezultatai džiugina

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO) duomenimis, stojantieji į Lietuvos aukštąsias mokyklas per pagrindinį priėmimą sudarė 16 755 studijų sutartis (pernai – 18 200). Iš jų 11 652 – valstybės finansuojamose studijų vietose.

Daugiausia studentų sulauks Vilniaus, Kauno technologijos, Vilniaus Gedimino technikos universitetai. Tarp populiariausių specialybių rikiuojasi teisė, programų sistemos, medicina.

Populiariausių kolegijų trejetas – Vilniaus, Kauno ir Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos. Programos – tarptautinio verslo studijų, bendrosios praktikos slaugos, automobilių techninio eksploatavimo.

Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos IV klasių kuratorė, atsakinga už mokinių ugdymą karjerai, Elvyra Kavoliūnienė sakė, kad šiųmečiai gimnazistai tikrai turi kuo pasidžiaugti.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 24 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Unsplash nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video