2024/04/25

 

TARYBA SAUGOSI, POSĖDIS – DAR PER NUOTOLĮ

Nors planuota, kad vasarą posėdžiauti Kupiškio rajono tarybos nariai nebesirinks, rugpjūčio 19 dieną, atsiradus nemažai neatidėliotinų klausimų, sušauktas nuotolinis rajono Tarybos posėdis. Į pirmą jo dalį susirinko visi Tarybos nariai. Be ilgų diskusijų per porą valandų apsvarstyti 27 pagrindiniai ir vienas papildomas darbotvarkės klausimas.

Daugiausia Tarybos narių diskusijų sukėlė klausimas dėl Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktoriaus mėnesinio darbo užmokesčio dydžio nustatymo. Prašyta nustatyti 75 procentų mėnesinio darbo užmokesčio pastoviosios dalies didinimo dydį.

Jurga BANIONIENĖ

Ragino skiepytis

Rajono mero Dainiaus Bardausko teigimu, dėl sirgimo koronavirusine infekcija šuolio rajone nuspręsta ir šį kartą rinktis į nuotolinį Tarybos posėdį. Jo pabaigoje vėl grįžus prie šios temos jis vylėsi, kad Tarybos nariai yra pilietiški ir suprasdami vakcinacijos svarbą patys pasiskiepijo.

D. Bardauskas teigė, kad esame vieni iš lyderių pagal vakcinuotų žmonių skaičių ir regione, ir Lietuvoje. Deja, liūdina tai, kad sirgimo kreivė vėl kyla. Pasak mero, daugiausia serga neskiepyti jauni žmonės nuo 20 iki 40 metų. Praėjusį trečiadienį gyventojai kviesti be registracijos pasiskiepyti prie prekybos centro „Maxima“. Rajono mero pateiktais duomenimis, čia pasiskiepytas 91 kupiškėnas, Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre – 142. Taigi vien trečiadienį – 233 asmenys.

„Ne rodiklis yra esmė, o mūsų pačių, artimų žmonių sveikata, viso tolimesnio gyvenimo būtis, kaip toliau gyvensime. Manau, kad visi Tarybos nariai, ar pozicijos, ar opozicijos, yra pilietiški, suprantantys vakcinacijos svarbą, šviesūs žmonės, už mokslą, ir jie savo asmeniniu pavyzdžiu, kvietimu, raginimu, paskatins abejojančius ar dvejojančius žmones tą padaryti. Kuo daugiau turėsime paskiepytų žmonių, tuo mažiau – suvaržymų“, – per posėdį kalbėjo D. Bardauskas.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 21 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video