2024/04/20

 

KAIP IŠRINKT DOVANĄ IKIMOKYKLINUKUI?

Švenčių laikotarpis būna itin įtemptas tiems, kurie turi vaikų. Galvojimas, ką padovanoti savo mažyliui varo iš proto, nes nesinori įteikti nekokybiška ir neprasminga dovaną. Tam, kad būtų galima bent šiek tiek orientuotis, vienas iš svarbiausių faktorių – atsižvelgti į vaiko amžių, ir tuomet galvoti, ką šiame laikotarpyje reikia ugdyti.

Dovanos iki 1-erių metų

Kūdikiams dar sunku suprasti, kas yra ta dovana, todėl tas pačias emocijas gali sukelti ir nematytas virtuvėje šaukštas ar puodas, todėl persistengti nereikėtų. Šiame vaiko amžiuje, geriausiai atsižvelgti į dovanos pakavimą – jam bus žymiai smagiau atpakuoti pačią dėžutę nei atrasti jos turinį. Todėl galite į kartoninę dėžę įdėti nedidelį žaisliuką ir jį supakuoti su kuo daugiau įvairispalviškų pakavimo popierių.

Tiesa, galite rinktis ir sentimentalią dovaną, kurią vėliau galėsite įteikti, kai vaikas bus sąmoningas suprasti, jos esmę. Pavyzdžiui, kiekvieną kūdikio mėnesį aprašyti, kaip jūs jaučiatės, kas jūsų gyvenime pasikeitė, kai atsirado vaikas, koks jo elgesys jus labiausiai žavi ir t.t…Šiuos aprašymus galite suklijuoti (ar rašyti) į knygutę (pridėkite ir fotografijų!).

Dovanos nuo 2 iki 3 metų

Vis dar pakavimo procesas yra smagesnis nei pati dovana, tačiau esant šiame amžiuje, vaikai pradeda po truputi mokytis įvairių reiškinių. Tarp 2 iki 3 vaiko gyvenimo metų, pradeda formuotis jo pomėgiai ir polinkiai, todėl gali tapti lengviau išrinkti dovaną. Rekomenduojama šiame amžiuje vaikui įteikti lavinamųjų žaislų, kurie būtų atsakingi už mažylio motoriką, garsų, regos, jutimo pojūčius, o tai gali būti – kaladėlės, garsą skleidžiantys žaislai, barškučiai ir t.t…

Taip pat galite paklausti paties vaiko, ko jis norėtų. Galbūt atkreipėte dėmesį, kad dažniausiai renkasi tik vienos spalvos daiktus arba mėgsta daiktus, kurie naudojami buityje (pavyzdžiui virtuvės įrankiai), tuomet galite padovanoti vaikiškus atitikmenis. Gausų vaikiškų dovanų pasirinkimą galite rasti https://littledutch.lt. Kokybiški žaislai ne tik atneš naudos vaiko įgūdžiams, bet ir skatins domėtis, kas vyksta pasaulyje.

 O ką iki mokyklos?

Vaikai, kurie jau gali laisvai mąstyti yra užtikrintai apsisprendę, ko nori dovanų. Dažniausiai dovanų sąraše atsiduria žaislai, o rečiau – drabužiai ar daiktai, kurie yra naudojami buityje.

Dauguma vaikų, kurie lanko darželį, po truputį pradeda vaikytis madų. Būryje esantys vaikai, susiranda savo mėgstamiausius filmukų ar žaidimų herojus, kurie jiems atneša begalinį žavesį. Žaislų gamintojai, pastebėdami šią tendenciją, pradeda kurti įvairiapusiškus žaislus, kuriuose atsispindi šie vaikų mėgstami herojai. Gavus „madinga“ dovana atneš laimės vaikui, nes jis gebės pritapti ir pasidžiaugti bendrai kartu su draugais. Neigiama šio dalyko pusė – tapimas reklamos „auka“ ir nuolatinis galvojimas „kokiu būti, kad mane mėgtų visi“, todėl labai svarbu nepersistengti ir jausti ribas.

Market Rats inf.

Užs. Nr.1098

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video