2024/03/28

 

ROJUS ŽEMĖJE: GAL NEBEREIKĖS ATIDIRBTI UŽ PAŠALPAS

Džiugi žinia pašalpų gavėjams – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija planuoja įteisinti, kad atidirbti už gautas išmokas jiems nebebūtų privaloma. Seniūnijoms tai nelabai patiktų. Netgi jau mąstomos alternatyvos, kas būtų, jei taip nutiktų, ir iš kur būtų galima prisišaukti pagalbą aplinkai gražinti ir kitiems kasdieniams darbams seniūnijoje nudirbti. Viena jų – pašalpų gavėjų prašyti, kad laisva valia, savanoriškai prisidėtų prie seniūnijos gerovės. Tik ar bus kas sutinka?

Ar tokie pokyčiai didins pašalpos gavėjų gretas? O gal to seniai jau reikėjo, nes atidirbimas už socialinę paramą – tolygus išnaudojimui?

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Trūksta darbo rankų

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija planuoja keisti tvarką, kad aplinkai tvarkyti ir kitiems nuolatiniams darbams savivaldybės pašalpų gavėjų į pagalbą pasitelkti nebegalės. Siūlomas kitas kelias – įteisinti tai darbo santykiais.

Taip tikimasi įdarbinti kuo daugiau žmonių, mažinti skurdą, socialinę atskirtį.

Galutiniai sprendimai paaiškės tada, kai pavyks susitarti su savivaldybėmis. Kol kas dauguma savivaldybių tam priešinasi argumentuodamos, kad nėra iš ko samdyti papildomų darbuotojų.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 7 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Unsplash nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video