2024/04/20

 

VĖJO NUPŪSTŲ BATUTŲ INCIDENTAS BAIGĖSI LAIMINGAI

Antradienį ugniagesius pasiekė nerimastingas pagalbos šauksmas, kad mariose, ties Aukštupėnų poilsiaviete, skęsta vaikai. Visa laimė, kad vaikams nieko nenutiko. Jei į krantą jie būtų išlipę šiek tiek vėliau, tikėtina, kad situacija būtų buvusi kur kas ekstremalesnė.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Po ilgos sausros ir kaitros antradienį atėjo ilgai lauktas lietus, o kartu su juo – ir audra, kuri neapsiėjo be padarinių. Kaip tik tos dienos pavakarę smarkūs vėjo gūsiai išnešiojo vandens batutus Aukštupėnų poilsiavietėje, tad gavę iškvietimą gelbėti čia skęstančių vaikų Kupiškio ugniagesiai su specialia valtimi pirmiausia plaukė išmėtytų batutų tikrinti. Baimintasi, kad vėjas nubloškė ne tik juos, bet ir ten šokinėjusius vaikus.

Pasak UAB „Kupiškio komunalininkas“ atstovo Sigito Dulksnio, tuo metu pakrantėje budėję pakrantės priežiūros darbuotojai pasakojo matę, kaip ant vandens batutų artinantis audrai šokinėjo keturi vaikai. Du nušoko, o dar du – pasiliko. Staiga pakilo vėjas ir nuo stipraus gūsio batutai ėmė skrieti.

Pasirodo, vėjo nešami batutai vaikų kartu nusinešti nespėjo. Visi šokinėję vaikai rasti krante, sveiki ir gyvi. Tačiau jei jie nulipti nuo batuto būtų kiek delsę, viskas galėjo baigtis kitaip.

Pakalbintas vandens batutų parko savininkas Paulius Pranckūnas teigė po šio įvykio tą naktį nė negalėjęs užmigti.

Plačiau skaitykite liepos 17 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Autorės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video