2024/04/19

PRAMOGŲ DIENA IR MAŽIEMS, IR DIDELIEMS

Svetur apsilankius

Smagiai laiką galima praleisti Pasvalio rajono Raubonių parke.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Tikroviški dinozaurai

Planuojant kelionę į Raubonis ir norint maksimaliai išbandyti visas siūlomas pramogas, derėtų paskirti tam visą dieną. Daugiau nei 16 hektarų parkas sujungia net tris skirtingus parkus – Dinozaurų, Gyvūnų arba Atrakcionų ir Tarzano taką. Kiekvieno parko pramogų mokestis skirtingas, kainos apytiksliai svyruoja nuo 3 iki 10 eurų žmogui. Savaitgaliais bilietai yra vienu kitu euru brangesni.

Dinozaurų parke galima iš arti apžiūrėti pačių įvairiausių rūšių dinozaurų kopijas. Kaip teigiama, jos atitinka natūralų prieš milijonus metų Žemėje gyvenusių roplių dydį. Kopijos sukurtos itin realistiškai. Vos tik priėjus artyn, dinozauras ima riaumoti, judinti galūnes ir netgi matyti, kad tas dinozauras mirksi, kvėpuoja. Tame pačiame parke galima sutikti ir milžiniško dydžio vabalų ar slibinų, drakonų, kurie būna dažni pasakų personažai.

Panašaus pobūdžio dinozaurų parkas yra ir Sausių kaime, Trakų rajone, ir Radailiuose netoli Klaipėdos, ir „AB parke“ Latvijoje.

Į tą pačią Dinozaurų parko bilieto kainą įeina ir 9D kino pramoga. Su virtualiais akiniais ir kitais specialiais efektais nors kelioms minutėms galima įsijausti į visiškai kitą pasaulį. Įdomu ne tik pačiam tą pramogą išbandyti, bet ir stebėti kitų žmonių reakcijas. Virtualus pasaulis tiek įtraukia, kad nors ir žinodami, jog visa tai išgalvota, žiūrėdami tokį kiną žmonės krūpčioja ir aikčioja.

Pagailo meškutės

Antai kitame atrakcionų parke yra daugiau nei trisdešimt rūšių pačių įvairiausių gyvūnų. Čia pamatysite ir žvėrių karaliumi tituluojamą liūtą, ir egzotiškąjį dygliatriušį, ir išdykusias beždžiones. Šie gyvūnai aptverti net keliomis tvoromis. Kai kuriuos gyvūnus, triušius, elnius, danielius, ožkas ar kai kuriuos dekoratyvinius paukščius, leidžiama ir paglostyti, ir pašerti. Už simbolinį vieno euro mokestį galima įsigyti pakelį kombinuoto pašaro, tinkamo visiems gyvūnams. Gyvūnų tiesiai iš rankos nepatartina šerti. Teko matyti, kad vienam vaikui asilas nors ir neaštriais dantimis, bet gana smarkiai sugnybo ranką. Įdomu buvo pamatyti paukščių narvą, kuriame kartu bendruomeniškai sugyvena įvairios rūšys. Nustebino aukštai tupintys rėksniai patinai povai ir įspūdingos jų uodegos.

Deja, bet karštą vasaros dieną ne visus gyvūnus pamatysite. Nemažai jų sulindę į pavėsį snaudžia. Nepavyko pamatyti nei skunko, nei pumos, o apuokui saulėta diena turbūt irgi nepatiko. Pagailo gauruotos meškutės, kuri perkaitusi ėjo iš kampo į kampą, nerasdama sau vietos.

Neseniai plačiai nuskambėjo žinia, kad pradėtas Raubonių pramogų parko patikrinimas. Įtariama, kad laukiniai gyvūnai laikomi neteisėtai. Gyvūnų teisių aktyvistai teigia, kad netinkamomis sąlygomis čia laikomi net keli laukiniai gyvūnai – liūtas, meškos, beždžionės ir puma.

Šiame parke gausu ir visokiausių atrakcionų – karuselių, pripučiamų, tradicinių ir vandens batutų.
Atsirado ir naujovių. Siūloma nusileisti padanga nuo šlaito. Vienu taku galima čiuožti lėčiau, grožintis gamta, o kitas labiau skirtas išsiilgusiems ekstremalių pojūčių, nes ši trasa – su tramplynu. Gaila, toji trasa laikinai buvo uždaryta ir nepavyko jos išmėginti.

Parke yra ir vandens pramogų. Galima smagiai paplaukioti apvaliomis dvivietėmis elektrinėmis valtimis. Specialių vairavimo įgūdžių čia nereikia. Kaip tą valtį vairuoti, vieną kartą instruktoriui parodžius greičiau perpranta net ne suaugę, o vaikai.

Norintiems daugiau veiksmo keliautojams turėtų patikti Tarzano tako parke. Čia įrengtos penkios skirtingo sudėtingumo laipiojimo trasos. Pačią lengviausią gali išbandyti netgi vaikai nuo penkerių metų. Vyresni nei dvylikos metų asmenys gali išmėginti sudėtingesnes trasas, ekstremalius skrydžius lynais. Žinoma, su saugumo priemonėmis. Karstantis medžių viršūnėmis galima iš viršaus stebėti gyvūnų gyvenimą.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Jūs visai isprotejote – reklamą dedate kaip originalų tekstą ir dar su fondo ženkliuku…

Rekomenduojami video