2024/04/19

 

KŪRYBINIAI IEŠKOJIMAI IR ATRADIMAI SUARTINA

Meno užsiėmimus Kupiškio socialinės globos namų gyventojams veda užimtumo specialistė Danutė Daugėlienė. Kupiškio socialinės globos namų nuotrauka

Meno užsiėmimus Kupiškio socialinės globos namų gyventojams veda užimtumo specialistė Danutė Daugėlienė.
Kupiškio socialinės globos namų nuotrauka

Kupiškio etnografijos muziejus turi nemažai socialinių partnerių. Džiaugiamasi gražia draugyste ir bendradarbiavimu su miesto ir rajono ugdymo įstaigomis – mokyklomis, darželiais.

Neseniai užsimezgęs tamprus ryšys su Kupiškio socialinės globos namais, viliamasi, taip pat virs bičiulyste. Juolab kad jau yra įvairių ateities planų.

Jurga BANIONIENĖ

Pati pradžia

Kupiškio etnografijos muziejaus direktorė Jūra Sigutė Jurėnienė teigė, kad mintis dėl muziejaus ir Kupiškio socialinės globos namų bendradarbiavimo gimė visai netikėtai. Paskelbus karantiną, imta svarstyti, kaip tokiu metu, kai parodų salių durys lankytojams užvertos, menas galėtų pasiekti žmones.

Eksponatus nutarta tupdyti ant palangių, kad pro šalį einantys kupiškėnai galėtų jais pasigrožėti.

„Karantino laikotarpiu rengėme įvairius konkursus, parodas, įtraukdami visą miestą, rajono gyventojus, žmonės buvo tikrai aktyvūs. Artėjo Motinos diena, graži pavasario šventė, nutarėme, kad būtų įdomu ir visiškai nauja pakviesti bendradarbiauti ir užmegzti partnerystę su Socialinės globos namais. Kai kreipėmės su pasiūlymu dėl pavasarinės Motinos dienai skirtos parodos, jie mus su džiaugsmu priėmė. Šią mintį labai palaikė įstaigos direktoriaus pavaduotoja socialinėms paslaugoms Ovidija Skačelienė, mielai bendradarbiauti sutiko užimtumo specialistė Danutė Daugėlienė, seniai dirbanti ir vedanti užsiėmimus su moliu“, – pasakojo muziejaus vadovė.

Plačiau skaitykite birželio 29 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

 

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video